Praha 5: Léto s Komunitním centrem Prádelna 2018

16.07.2018 8:35

„Jako každým rokem, tak i letos si komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici připravilo na prázdninové měsíce speciální letní program „Léto s KC Prádelna 2018“. Jeho součástí jsou originální příměstské tábory pro děti a mládež s atraktivním programem, pestrý program především pro seniory, letní soustředění tanečního souboru Marietta stejně jako výtvarná dílna pro děti i dospělé, exkurze do pivovaru nebo přehlídka komorních Larpů v rámci festivalu Prague Pride,“ uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, a pokračuje…

Praha 5: Léto s Komunitním centrem Prádelna 2018
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici v Praze 5

Červenec se ponese především ve znamení výtvarných a filmařských táborů pro děti a mládež – Film Summer Camp a hudební a výtvarný tábor. Komunitní centrum se tak opět stane zázemím pro mladé filmaře, hudebníky a výtvarníky.

Podstatná část programu je samozřejmě zaměřena na seniory, kteří tvoří většinu pravidelných návštěvníků komunitního centra v průběhu celého roku. Co se týká pohybových aktivit, budou si moci senioři v létě zacvičit jógu a zdravotní gymnastiku pod vedením zkušených lektorek, zahrát stolní tenis nebo pétanque na hřišti v přilehlém parku. Stejně tak proběhne několik lekcí orientálního tance, který si postupně získává příznivkyně všech věkových kategorií. Prostor pro setkání nebo popovídání s přáteli poskytne speciální „Letní Staropramen iKavárna“, která, jak název napovídá, nabídne mj. ochutnávku osvěžujících nápojů z produkce Pivovarů Staropramen, za což velmi děkujeme. Stejně jako v průběhu celého roku budou v rámci iKavárny k dispozici počítače s připojením na internet, což představuje ideální příležitost k přečtení aktuálního zpravodajství, kontrole e-mailů nebo prohlídce fotografií z dovolené. Chybět nebude ani výtvarné tvoření, na srpen se chystá velká výtvarná dílna pro seniory a dospělé - šití medvídků.

Poznávací výlety SENzačních SENiorů

Samostatnou kapitolu představují celodenní poznávací výlety SENzačních SENiorů z Komunitního centra Prádelna. Jedná se již o několikaletou tradici, kdy pravidelní celoroční návštěvníci komunitního centra z řad seniorů společně vyjíždějí objevovat zajímavá místa v okolí Prahy. Výletníci cestují veřejnou dopravou, většinou vlakem, na místě je očekává průvodce, jenž jim představí to nejdůležitější a nejzajímavější v dané lokalitě. Letos se začalo jezdit již v květnu a červnu, kdy senioři navštívili zámek Loučeň a město Plzeň. Na prázdniny jsou přichystány dva výlety v červenci a dva v srpnu.

„Jako radní pro sociální oblast vím, že je samozřejmě v první řadě nezbytné zajistit pomoc potřebným seniorům, těm, kteří se o sebe nedokáží v plné míře postarat nebo mají určitá omezení. Nicméně je třeba si také uvědomit, že tu existuje, a stále roste, velká skupina tzv. moderních seniorů, kteří jsou aktivní a tvořiví, čímž si uchovávají tělesnou i duševní svěžest do vysokého věku. Na druhou stranu nikdy v historii neměl člověk tak dlouhé stáří, nikdy předtím neměl tolik času v době, kdy má ještě relativně mnoho sil. Ještě nikdy nestál člověk tváří v tvář situaci, kdy je zřejmé, že si neví rady se získanou čtvrtinou svého životního času. Proto je velmi důležité poskytnout i těmto seniorům zajímavou a smysluplnou činnost, kterou vyplní volný čas. Společnost by měla minimálně napomoci v tom, že jim tuto aktivitu umožní, a tím zahrne seniory do svých řad jako plnohodnotné členy společnosti a nebude se na ně a jejich činnost dívat s despektem jako na něco bezcenného. V tomto ohledu vidím právě obrovský přínos Komunitního centra Prádelna a zájem o jeho program ze strany výše zmiňovaných seniorů to jenom potvrzuje. Dokonce i v průběhu letních měsíců, které jsou nejen pro seniory specifické jakýmsi „únikem z města“. V podstatě všechny volnočasové aktivity mají navíc více či méně společenský charakter. Senioři se na nich setkávají, komunikují spolu i s okolím a získávají tak pocit sounáležitosti. I v tomto aspektu je viditelný přínos komunitního centra, neboť zde se při rozličných aktivitách potkávají věkově naprosto odlišné skupiny. Nejinak tomu bude i během letního programum“ zamýšlí se JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Podrobný program naleznou zájemci na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…