Praha 5: Petr Lachnit zahájil Sportovní den pro sluchově postižené děti

02.06.2013 8:24

Dne 28. května uspořádala Městská část Praha 5 sportovní akci pro sluchově postižené děti ze Základní školy a Mateřské školy pro sluchově postižené v  Praze 5, Výmolova 169, v tenisovém areálu DTJ Jinonice.

Praha 5: Petr Lachnit zahájil Sportovní den pro sluchově postižené děti
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Akce se zúčastnily děti ze Základní a Mateřské školy v Praze 5, Výmolově ulici, se svými vyučujícími i zdravotním personálem. Děti během akce, která byla zaměřena na sportovní vyžití - tenis a míčové hry, obdrželi drobné dárky.

Sportovní den zahájil zástupce starosty Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit, který rovněž nad akcí převzal záštitu.

Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené  Praze 5, Výmolova 169, je komplexem škol pro sluchově postižené od předškolního věku až do dospělosti. Základní škola a mateřská škola vzdělává děti a žáky primárně se sluchovou vadou a logopedickými vadami. Dále vzdělává děti se sluchovou vadou a dalšími kombinacemi vad.  Jedná se o děti autistické, zrakově, tělesně a mentálně postižené. Na škole působí slyšící i neslyšící pedagogové, cílem je bilingvální způsob výuky, tzn. dva jazyky vedle sebe (český jazyk a český znakový jazyk) a tudíž dva pedagogové (slyšící a neslyšící) vedle sebe.

Škola ve Výmolově ulici má tělocvičnu a venkovní sportovní hřiště, ale určitě nemůže pokrýt celou širokou škálu možností, které se nabízejí většinové populaci.

Je proto nutné hledat možnosti dalších zájmových aktivit mimo školu tak, aby se sluchově postižení i děti a žáci s kombinovanými vadami dostávali co nejvíce do styku s okolní majoritní společností, aby poznávali dosud nepoznané. Právě proto se uskutečnila za podpory MČ Praha 5 sportovní akce věnovaná tenisu a míčovým hrám. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…