Praha 5: SENzační SENioři s harmonikářem v Komunitním centru Prádelna

22.01.2020 10:51

Seniorům nabízí smíchovské Komunitní centrum Prádelna aktivity v podobě počítačových kurzů, výletů, ikavárny, stolního tenisu a činnosti dnes již několika klubů SENzačních SENiorů.

Praha 5: SENzační SENioři s harmonikářem v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Harmonikář v Komunitním centru Prádelna

„Z Komunitního centra Prádelna, sídlícího v Holečkově 38a, se díky podpoře městské části Praha 5 skutečně stal multifunkční prostor pro širokou veřejnost. V Komunitním centru Prádelna se postupně vytvořil ojedinělý a originální „coworkingový prostor“ jako inkubátor nápadů a podnětů, vycházejících přímo z praktických zkušeností neziskových organizací, klubů seniorů a jejich členů,“ uvádí JUDr. Petr Lachnit, radní pro sociální oblast Městské části Praha 5.

Milým zpestřením již tak bohaté činnosti seniorů, sdružených v seniorském klubu SENzačních SENiorů (klub seniorů SENSEN) v komunitním centru Prádelna, se stalo společné zpívání s harmonikou. Jeden z pravidelných návštěvníků herny stolního tenisu, který je mimo jiné také zdatným a zkušeným hráčem na akordeon, si přinesl svůj hudební nástroj na toto pravidelné „sportovní“ setkání a po sportovním výkonu došlo i na společné posezení s hudbou a zpěvem. Dle ohlasu zúčastněných – mimo jiné také návštěvníků iKavárny pro seniory – to vypadá, že byl položen základ nové tradici. Senioři se sami domluvili na opakování a jednou za čtrnáct dní se schází po středeční iKavárně na tomto společném posezení a zpívání.

„Pravidelné setkání s harmonikářem je potěšující především proto, že celý nápad vznikl naprosto spontánně přímo v řadách seniorů, a tudíž je potvrzením živé a přirozené aktivity klubu SENzačních SENiorů v Komunitním centru Prádelna a je tím potvrzena i filozofie Komunitního centra Prádelna jako „coworkingového prostor,“ dodává JUDr. Petr Lachnit.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…