Praha 5: Součástí plánu desetiletého strategického rozvoje je i modernizace služeb radnice

11.07.2021 13:53

Praha 5 má schválený strategický dokument, který v klíčových oblastech udává směr rozvoje městské části do roku 2030. Pro jeho přijetí hlasovala drtivá většina zastupitelů včetně opozice.

Praha 5: Součástí plánu desetiletého strategického rozvoje je i modernizace služeb radnice
Foto: MČ Praha 5
Popisek: Radnice Prahy 5

Roční práce desítek odborníků, zastupitelů i úředníků vychází z předpokládaného demografického vývoje a potřeb městské části například v oblasti školství, sociálních služeb, či občanské vybavenosti. Důležitou roli sehrálo i rozsáhlé anketní šetření mezi obyvateli v jednotlivých lokalitách Prahy 5.

„Prioritou bylo, abychom do tvorby strategického dokumentu zapojili co nejvíce obyvatele Prahy 5. Začali jsme anketou, a i přes ztížené podmínky v souvislosti s pandemickými omezeními, jsme připravili několik konferencí s veřejností on-line a v posledních týdnech i řadu osobních setkání. Zapracovali jsme mnoho podnětů občanů a těší mě, že strategický dokument vznikl ve spolupráci všech politických subjektů v zastupitelstvu,“ říká starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková s tím, že dokument tak získal „trvanlivost“ a bude dobře využitelný i pro příští politické reprezentace.

Motto strategického dokumentu, které vybrali hlasováním obyvatelé Prahy 5 – Moderní vizitka metropole – se výrazně promítne i do samotného fungování úřadu směrem k veřejnosti. Už teď dochází v rámci změn organizačního řádu k zeštíhlení a zefektivnění chodu radnice.

„Moderní radnice znamená profesionální služby špičkových úředníků a také přátelskou formu digitalizace služeb. Začali jsme Portálem občana, který se bude rozrůstat a zdokonalovat. Spustili jsme pilotní verzi geoportálu a v rámci vzdělávání zvyšujeme kvalifikaci zaměstnanců,“ vysvětluje tajemnice ÚMČ Kateřina Černá.

Po schválení strategického dokumentu zastupitelstvem se připravuje komise pro strategické řízení, která bude kontrolovat naplňování jednotlivých úkolů a projektů. Jen Akční plán na období 2021 až 2024 obsahuje 105 konkrétních opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…