Praha 5: Výstava Romana Nováka „Pod maskou je tma“ v Komunitním centru Prádelna

25.11.2019 10:51

„Poslední letošní výstavou v Komunitním centru Prádelna bude výstava nové tvorby Romana Nováka, která nese název Pod maskou je tma. Vernisáž výstavy za účasti autora proběhne v pátek 29. listopadu od 18 hodin v Komunitním centru Prádelna,“ uvádí radní JUDr. Petr Lachnit.

Praha 5: Výstava Romana Nováka „Pod maskou je tma“ v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna

Autorova předchozí výstava na jaře 2018 patřila k nejvýraznějším počinům výstavní sezóny, na zakončení té letošní připravil přehlídku své nejnovější tvorby. Těžiště jeho tvorby spočívá v malbě, která se pořád vyvíjí a vyznačuje velkým tematickým i stylovým rozsahem a v níž dominuje energická spontánnost a syrová autentičnost. Znalci jeho tvorby tvrdí, že Roman Novák je evidentní vizionář, obrazy se jej samy zmocňují, převracejí jej a usazují se, kam je třeba. Maluje při zaměstnání, po večerech, hluboko do noci, napříč ostatním povinnostem. Tečkuje, vyřezává, lije barvu, zápolí s hmotou. Ve své tvorbě je poznatelný a zapamatovatelný, přesto umí šokovat a pořádně překvapit, což je výsostně nenudná kombinace. V jeho expresivních obrazech, v nichž se zrcadlí zejména indiánské a mexické vlivy, se pohybuje precizně, a přesto hravě. Objekty, které tvoří, jsou dost bizarní, tvorové, kteří mu vznikají pod rukama, jsou vcelku milí strašidláci. Jeho tvorbě se dá věřit, protože je upřímná. Roman se baví a baví.

O tom všem se budou moci na vlastní oči přesvědčit návštěvníci vernisáže výstavy v pátek 29. listopadu 2019 od 18 hodin v Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici 38a.

„Výstavní činnost Galerie Prádelna v Komunitním centru Prádelna se stala organickou součástí samotné filozofie fungování komunitního centra, kdy umění přichází za divákem do jeho přirozeného prostoru, a nikoliv divák za uměním, jak se to děje v galerii. Tvorbu Romana Nováka rád sleduji. Barevné exploze jeho obrazů jsou navíc nejlepší lék na podzimní chmury,“ zve na výstavu JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…