Praha 5 nabídne svým seniorům a zdravotně postiženým občanům novou přepravní službu Taxík Maxík

17.11.2016 13:10

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 p. o. rozšíří nabídku sociálních služeb pro klienty pečovatelské služby - seniory a zdravotně postižené občany z Prahy 5.

Praha 5 nabídne svým seniorům a zdravotně postiženým občanům novou přepravní službu Taxík Maxík
Foto: Praha 5
Popisek: Taxík Maxík

Jak uvádí radní Petr Lachnit „Na základě dobré spolupráce oslovila Nadace Charty 77 příspěvkovou organizaci Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, aby se stala partnerem unikátního projektu Taxík Maxík. Projekt je úspěšně realizován již v některých městech naší republiky.  Nadace Charty 77 z výnosu sbírky, která probíhá na pobočkách vybraných lékáren,  daruje  finanční  prostředky na zakoupení vozů Ford Tourneo Custom pro zajištění přepravy seniorů a zdravotně postižených občanů.“

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 tedy začátkem prosince, jako první v Praze, slavnostně převezme od Nadace Charty 77 finanční dar, za který zakoupí osmimístný Ford Tourneo Custom. Tento vůz bude sloužit v rámci registrované sociální služby při poskytování pečovatelské služby pro klienty Centra sociální a ošetřovatelské pomoci  Praha 5. Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 bude díky tomu nabízet svým klientům možnost využít přepravu vozidlem Taxík Maxík. Služba bude sloužit seniorům a držitelům průkazu ZTP nebo ZTP/P starším 35 let.  Klienti budou službu využívat nejen pro návštěvy úřadů, nemocnic, ale i kulturních zařízení nebo i pro jiné společenské aktivity.  Přeprava bude dostupná v pracovní dny od 7.30 do 16.00 h  za  cenu  60 Kč,- za jednu jízdu po celém území Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …