Praha 6: Na povodně půjde 1,2 milionu korun

17.07.2013 8:25

Praha 6 zajistí přesně 1,2 milionu korun na pomoc občanům Prahy 6 postižených červnovými povodněmi. V Sedlci a Podbabě je celkem 24 domácností, kde voda řádila nejvíce. Každá z těchto domácností dostane dar 50 tisíc korun, ve kterých je část peněz z povodňové sbírky, část z daru společnosti Kaufland a největší částku 800 tisíc korun daruje městská část Praha 6. Rozdělení peněz dnes schválili radní Prahy 6.

Praha 6: Na povodně půjde 1,2 milionu korun
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Chceme našim občanům maximálně pomoci s likvidací a překonáním následků povodní. Proto jsme hned na začátku povodní zřídili speciální účet na příjem povodňových darů. V rámci 20. Společenského večera jsme navíc uspořádali veřejnou povodňovou sbírku. Podařilo se celkem vybrat čtvrt milionu korun. Například Zahrádkářská osada Jenerálka věnovala 10 tisíc korun, čehož si velmi vážím,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Vedle této sbírky darovala 150 tisíc korun společnost Kaufland ve formě dárkových poukázek určených k nákupu. Zbývajících 800 tisíc korun vynaloží městská část Praha 6, tak abychom mohli každé domácnosti darovat 50 tisíc korun.

Jde o dobrovolný dar, který městská část Praha 6 věnuje svým občanům, nemusí o něj nijak žádat a nekrátí se jim tímto darem dávky, na které mají ze zákona jako pomoc při povodních nárok ze strany státu.

„Zaměstnanci úřadu městské části Praha 6 sestavili na základě místního šetření seznam 24 domácností ze Sedlce a Podbaby, kde voda ničila nejvíce. Dary dostanou domácnosti, jejichž bytové prostory, například pokoje, kuchyně, koupelny a sociální zařízení byly zasaženy povodní,“ řekl Jan Záruba, místostarosta Prahy 6. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha6.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…