Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 991 prvňáčků

02.09.2021 19:53

V Praze 8 se děti vrátily do všech patnácti základních škol zřizovaných městskou částí. Svůj první školní den v lavicích zažilo 991 prvňáčků.

Praha 8: První školní den zasedlo do lavic celkem 991 prvňáčků
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

První školní den to byl však také pro Mgr. Ivu Červeňanskou, novou ředitelku základní školy Mazurská v Praze 8 – Troji. Právě do této školy na první školní den zavítal i starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS). Starosta popřál nové ředitelce, aby pod jejím vedením škola dobře fungovala a aby do školy rády chodily nejen děti, ale i pedagogický sbor. Především pak popřál všem dětem, aby tento školní rok byl pro ně úspěšný, ničím nenarušovaný, aby se nejen dozvěděly mnoho nových věcí, ale našly i nové kamarády. A také, aby byly zdravé a opatrné ve škole i mimo školu.

Podle statistik oddělení dětské chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka je právě po návratu z prázdnin zvýšené procento úrazů. MUDr. Karel Harvánek ze své zkušenosti říká: „Při hodinách tělocviku je méně úrazů nežli o přestávkách nebo při mimoškolních aktivitách. U prvňáčků je úrazů minimum. Mnohem více zranění mají děti druhého stupně základních škol.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…