Praha 8: Zlatá svatba - obdiv i údiv

11.06.2021 14:51

Zlatá svatba, to je spolu prožitých „v dobrém i zlém“ úctyhodných 50 let manželství. Znamená to, že manželé měli ve svém životě štěstí na toho pravého partnera.

Praha 8: Zlatá svatba - obdiv i údiv
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Dvojicím, které prožily padesát let, patří náš obdiv, a někdy i údiv. Zároveň je to první výročí, kdy je možné obnovit manželský slib na úřadě nebo v kostele. Svatební obřad je symbolický a většinou tedy nejsou nezbytné žádné formality. Jubilanti jdou v případě zlaté svatby k oltáři společně. Při obnovení slibu si manželé opět mohou vyměnit prsteny, buď jejich původní, nebo úplně nové.

Demografové se shodují, že i přes prodlužující se věk dožití nebude oslava padesátiletého soužití rozhodně masovou záležitostí, ale spíše výjimkou.

„I proto jsme rádi, že manželé Jana a Karel Štochlovi k podobným výjimkám patří a svou přítomností 10. června 2021 poctili obřadní síň Libeňského zámku. S přáním pevného zdraví, obdivu a dalších šťastných dnů se připojuje i městská část Praha 8,“ pogratuloval starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS).

„Nemiluje ten, kdo nemiluje navždy.“
(Aristoteles)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …