Praha: Dar města zlepší kvalitu služeb pohotovosti v Thomayerově nemocnici

06.04.2018 17:32

Hlavní město Praha podpořilo provoz lékařské pohotovostní služby v Thomayerově nemocnici finančním darem ve výši 450 tisíc korun. Bylo za ně pořízeno přístrojové vybavení jako např. EKG nebo pulsní oxymetr, které dnes vedení nemocnice slavnostně převzalo.

Praha: Dar města zlepší kvalitu služeb pohotovosti v Thomayerově nemocnici
Foto: Thomayerova nemocnice
Popisek: Thomayerova nemocnice

„Vedení města si je vědomo významnosti těchto provozů nejen pro své občany. Zkvalitňování péče je pro nás dlouhodobě prioritou. Proto jsme podstatně navýšili rozpočet pro lékařské pohotovostní služby - v Thomayerově nemocnici stejně tak jako v ostatních pražských nemocnicích. Cílem navýšení provozních dotací bylo kromě jiného stabilizovat personál. Jak se ukazuje, modernizace vybavení motivuje k práci mladé lékaře, preferující nejnovější technologie v diagnostice. Mohu s potěšením konstatovat, že celková úroveň pražských pohotovostí roste,“ řekl radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví a bydlení Radek Lacko.

Předání přístrojů se zúčastnil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který mimo jiné řekl: „Jsem rád, že se pražský magistrát finančně podílí na péči o své občany ve státních nemocnicích.“

Z daru byla zakoupena také výpočetní technika, a to v souvislosti se zavedením elektronického receptu, a dále přístroj na vyšetření zánětlivých onemocnění na bázi c-reaktivního proteinu (CRP), ambulantní analyzátor moči, pulsní oxymetr a EKG s automatickým vyhodnocením křivky. V rámci zkvalitnění služeb a zlepšení pracovních podmínek pro pacienty a zdravotní personál byly z daru zakoupeny také venkovní žaluzie a dovybavení čekárny.

V minulém roce bylo na pohotovosti v Thomayerově nemocnici ošetřeno bezmála 34 tisíc pacientů, a to včetně dětí a pacientů, vyžadujících stomatologické ošetření. 16 tisíc pacientů z celkového počtu tvořili občané hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…