Praha: Ochrannou známku Práce postižených získaly dvě nově schválené společnosti

05.10.2011 11:30

Radní hl. m. Prahy pro sociální politiku Petr Dolínek dnes v Brožíkově sále Staroměstské radnice předal společnostem Tecum a Etincelle ochrannou známku Práce postižených. Certifikát k užívání této známky předala s radním i ředitelka Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením Hana Potměšilová.

Praha: Ochrannou známku Práce postižených získaly dvě nově schválené společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Zastupitelstvo hlavního města si uvědomuje důležitost tohoto projektu, a proto se rozhodlo vyjádřit podporu zaměstnavatelům, kteří dávají práci lidem se zdravotním postižením a finančně projekt podpořilo," uvedl radní Dolínek a popřál oběma společnostem, aby se dobře uplatnily na trhu práce.

Společnost Tecum působí mj. v oblasti počítačové administrativy a IT a sdružuje i zrakově postižené, kteří poskytují klientům masérské služby. Občanské sdružení Etincelle se zase věnuje úklidu parků a chodníků v Praze 9, provozuje biofarmy, dvě kavárny a pekařství. „Zaměstnávám 80 lidí s mentálním postižením a získat zakázku je boj, který musíme vést každý měsíc," konstatoval ředitel společnosti Jakub Knězů.

Ochranná známka by měla být pro partnery společností jakousi zárukou poctivé práce. Právo užívat tuto známku mají zaměstnavatelé poskytující práci zdravotně postiženým, kteří se na vzniku výrobku či službě podílejí alespoň 75 procenty. Projekt ochranné značky Práce postižených nemá obdobu v žádné ze zemí Evropské unie. Klade si za cíl, upozornit na lidi, kteří i přes své zdravotní postižení a ztížené podmínky při uplatňování dokáží vykonávat stejně dobrou práci, jako zdraví lidé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…