Praha: Ředitelkou pražské botanické zahrady se stala Věra Bidlová

23.05.2012 8:25

Městská rada v úterý jmenovala ředitelkou Botanické zahrady hlavního města Prahy Věru Bidlovou, která byla po rezignaci dřívějšího ředitele Oldřicha Vacka na konci února pověřena řízením zahrady. Jmenování nabývá účinnosti 1. června 2012 a je na dobu neurčitou.

Praha: Ředitelkou pražské botanické zahrady se stala Věra Bidlová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Do výběrového řízení na obsazení vedoucí funkce této příspěvkové organizace hlavního města Prahy, které bylo vyhlášeno 28. února, se přihlásilo šest uchazečů. Řízení proběhlo ve dvou kolech, všichni uchazeči po ověření předložených dokumentů postoupili do druhého kola, kde obhajovali své koncepce rozvoje botanické zahrady na léta 2013 – 2017 a odpovídali na dotazy členů výběrové komise. Ta pak veřejným hlasováním stanovila pořadí, v němž se jako první umístila Mgr. Věra Bidlová,“ uvedla radní Helena Chudomelová (TOP 09).

Dodala, že koncepce rozvoje zahrady předložená Věrou Bidlovou, která se snaží reagovat na potřeby rostoucího počtu návštěvníků, byla vyhodnocena jednomyslně jako nejlepší. Zároveň bylo přihlédnuto k dlouholetým zkušenostem Věry Bidlové získaným v Botanické zahradě hl. m. Prahy, ve které pracuje po absolvování Přírodovědecké fakulty UK Praha od září 1992. Rovněž bylo zohledněno členství Věry Bidlové v Unii Botanických zahrad ČR, kde zastávala funkci Projektového manažera projektu EU a projektu Výuka a vzdělávání v prostředí botanických zahrad České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…