Praha: Rozhodčí soud nerozhodl o dokončení Blanky

02.04.2014 14:09

Rozhodčí soud včera posunul další jednání o dokončení tunelu Blanka na pátek 11. dubna 2014.

Praha: Rozhodčí soud nerozhodl o dokončení Blanky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„Pro nás všechny to znamená dát rozhodcům další informace a hlavně potřebný čas, aby mohli ve věci zodpovědně rozhodnout,“ uvedl primátor Prahy Tomáš Hudeček.

Kvůli pochybnostem o smluvních vztazích a zadávání víceprací se Praha a stavební společnost Metrostav obrátily na rozhodce již loni v prosinci. V minulém týdnu jsme pak po schválení zastupitelstvem předložili seznam prací v objemu cca 1 miliardy korun nutných k dokončení komplexu Blanka.

Jakákoli jiná varianta by znamenala odložení dostavby tunelu nejméně do roku 2016 a náklady na zakonzervování stavby by přišly na další miliardy korun.

„Kdyby byla stavba tunelu od počátku kontrolována dle zákona o Praze, nemuseli jsme dnes být u soudu. Můžeme se dnes jenom dohadovat, proč nebyl od počátku  nastaven systém kontroly provádění stavby a schvalování víceprací tak, aby jejich zadávání probíhalo v souladu se zákonem o veřejných zakázkách a pod dohledem zastupitelstva,“ uvedl primátor Hudeček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…