Praha: Výstava Lodě na vodě pomůže zdravotně postiženým dětem

14.04.2012 15:18

V rámci 4. ročníku výstavy lodí, vodních sportů a lodního příslušenství Lodě na vodě 2012, který se v Praze koná s podporou hlavního města a pod záštitou radní hl. m. Prahy Heleny Chudomelové, se uskutečnila dobročinná dražba ve prospěch občanského sdružení Dobrý skutek. Výtěžek 70 192 korun pomůže zdravotně postiženým dvojčátkům.

Praha: Výstava Lodě na vodě pomůže zdravotně postiženým dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Tyto finanční prostředky byly získány v dražbě za předměty věnované známými osobnostmi. Od současného nejlepšího českého jachtaře Davida Křížka to byla jachtařská bunda, od fotografky Martiny Barnetové fotoobraz z jachtařského prostředí, od Lucie Křížkové (Váchové) diamantový šperk a od Tomáše Berdycha tenisová raketa. Získané peníze poputují na pomoc dvojčátkům Šarlotce a Esterce, kterým byla diagnostikovaná svalová atrofie. Jedenáctiměsíční holčičky se ve svém životě neobejdou bez speciálně upraveného zdravotního kočárku a nyní, díky iniciativě organizátora výstavy Lodě na vodě 2012 Promotýmu Praha a štědrým dražitelům, bude tolik potřebný kočárek jejich.

Výstava Lodě na vodě se v Praze koná až do zítřka. Dnes je otevřena do 18.30 hodin, zítra od 9.00 do 17.00 hodin. Mezi Železničním a Palackého mostem kotví nejnovější modely lodí, od malých sportovních člunů až po velké námořní plachetnice a luxusní motorové jachty. Propojení obou břehů je zajištěno přívozy, takže si návštěvníci užijí vodu se vším, co k ní patří.

Více informací o výstavě na  www.lodenavode.cz,  o občanském sdružení Dobrý skutek na  www.dobryskutek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…