Praha pomůže prodejcům zrušených vánočních trhů a poděkuje zdravotníkům na JIP pražských nemocnic

13.12.2021 16:51 | Tisková zpráva

Radní hlavního města dnes rozhodli o pomoci prodejcům, kteří byli postiženi zrušením adventních a vánočních trhů v Praze a kteří využili nabídky k odkupu části sortimentu. Jedná se zejména o řemeslné výrobky – ozdoby, dekorace apod.

Praha pomůže prodejcům zrušených vánočních trhů a poděkuje zdravotníkům na JIP pražských nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Zároveň chce městská rada poděkovat zdravotnímu personálu na jednotkách intenzívní péče (JIP) pražských nemocnic, které jsou v současné situaci nejvytíženějšími odděleními, ocenit jejich práci a k poděkování připojit vánoční balíčky. Další balíčky budou putovat k rukám zaměstnanců a klientů domovů seniorů a dalších sociálních zařízení hlavního města Prahy.

Celková výše prostředků, za které město nakoupí zboží od prodejců, činí 814 250 Kč. Připraveno bude 3 257 vánočních balíčků. „Většina prodejců z vánočních a adventních trhů je nyní bez cash-flow. Nakoupila, vyrobila zboží, zainvestovala do pronájmu stánků a nyní se ocitli bez příjmů. Je potřeba, aby hlavní město obdobně jak jako Ostrava, Plzeň, Jihlava a další města v republice nabídla určitou formu podpory. Hlavní město skrze provozovatele trhů na Staroměstském náměstí přistoupilo k odkupu části vánočního zboží ve formě dárkových balíčkům pro zaměstnance městských organizací, které poslední měsíce vykonávají Praze a jejím občanům velkou službu v oblasti sociální a zdravotní péče,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Chabr.

Pro zdravotníky na JIP odděleních v pražských nemocnicích bude vyčleněno 600 vánočních balíčků s poděkováním za jejich náročnou práci. „Kromě zařízení sociálních služeb si také všichni zdravotníci zaslouží poděkování za svou náročnou práci, kterou dennodenně odvádí. Uvědomuji si, že největším poděkováním by bylo dopřát jim zasloužený odpočinek a klidné svátky strávené se jejich blízkými. Místo toho mnoho ale mnozí z nich zůstanou v práci i přes Vánoce. Za hlavní město chceme aspoň symbolicky těm, na které dopadá pandemie vahou největší, drobným vánočním balíčkem ukázat, že na ně myslíme a vážíme si jejich práce,“ řekl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Mimo zdravotníků na jednotkách intenzivní péče a pracovníků a klientů domovů pro seniory obdrží balíčky také například klienti Dětského centra Paprsek, Jedličkova ústavu, nebo Domova pro zrakově postižené Paleta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…