Praha úspěšně láká Londýňany prchající před olympiádou

10.06.2012 7:33

Kampaň, kterou se hlavní město Praha rozhodlo zviditelnit v souvislosti s blížící se olympiádou v Londýně, je úspěšná.

Praha úspěšně láká Londýňany prchající před olympiádou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Chtěli jsme Londýňanům ukázat, že si umíme udělat legraci jak z jejich olympijských her, tak sami ze sebe. Doufám, že i s relativně skromným rozpočtem dokážeme oslovit obyvatele Londýna, aby navštívili Prahu, a zároveň v Čechách dokážeme, že se kampaň v zahraničí dá dělat i bez modelek poskakujících na Karlově mostě,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

„Podle prvních signálů a předběžných výsledků víme, že je reklamní kampaň hlavního města Prahy úspěšná. Kampaň ještě dále probíhá, soutěž o pobyt v Praze bude končit až 12. srpna zároveň s koncem olympiády a konečné výsledky budou známy až po celkovém vyhodnocení v září,“ uvedl František Cipro, ředitel odboru kultury, zahraničních vztahů a cestovního ruchu Magistrátu hlavního města Prahy.

Praktickými ukazateli úspěšnosti kampaně jsou zvýšený počet rezervací na serveru booking.com prostřednictvím webové stránky www.praguewelcome.cz ve srovnatelném období oproti loňskému roku a rostoucí počet vstupů (92%) na oficiální webové stránky www.thepraguegames.com, které byly v rámci reklamní kampaně spuštěny. Mezi návštěvníky těchto stránek jednoznačně vedou anglicky mluvící, konkrétně obyvatelé Londýna. Provoz tohoto webu je podpořen informováním široké veřejnosti prostřednictvím britských i českých médií.

Kampaň je svou povahou srovnatelná s jinými zeměmi, které však na podobné akce vynakládají ve srovnání s Českou republikou, resp. s Prahou větší finanční náklady. Například Irsko investovalo do marketingové kampaně ve vlacích a stanicích metra 500 000 EUR, tj. zhruba 12,5 milionu Kč, aby nalákalo obyvatelé Londýna v době konání Olympijských her do své země. Praha do své kampaně investovala 2,5 milionu Kč.

Kampaň reaguje na výzkum, podle něhož až padesát procent Londýňanů uvažuje o tom, že v době olympiády odjede z města, protože bude přeplněné a na hry se stejně nedostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…