Praha uvolní finance na prodloužení trasy A metra

13.09.2013 12:32

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila zabezpečení finančních zdrojů na realizaci prodloužení trasy A metra z Dejvic do stanice Motol. 1. náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Vávra Radě předložil materiál k zajištění výstavby metra A, kterým je řešeno její letošní pokračování. Zdrojem financování je druhá tranše úvěru od Evropské investiční banky, který již byl v celkovém objemu 8,5 mld. Kč schválen pražským zastupitelstvem.

Praha uvolní finance na prodloužení trasy A metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Pokračování spolupráce metropole s Evropskou investiční bankou je logickým vývojem v důsledku situace, kdy Hlavní město Praha čeká na cca sedmimiliardovou schválenou evropskou dotaci v rámci Operačního programu Doprava,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Vávra.

Prodloužení trasy metra A patří mezi strategické investiční akce Hl. m. Prahy. Zlepší dopravní obsluhu severozápadní části metropole, zejména v oblasti sídlišť Červený Vrch a Petřiny. Projekt přispěje také ke zklidnění nevyhovující dopravní situace v centru Prahy 6 na Vítězném náměstí. Spolufinancování prostřednictvím EIB bylo jakožto nejvhodnější alternativa schváleno již v roce 2011 a dosud došlo k čerpání v objemu 6 mld. Kč z celkových 8,5 mld. Kč. Dočerpání zbývajících 2,5 mld. Kč je tak již vlastně technickou záležitostí. Dlouhodobá strategie financování projektu metra A s ním počítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…