Praha vyhlašuje výzvu k předkládání projektů pro usnadnění vstupu na trh práce

26.05.2012 10:30

Rada hlavního města Prahy dnes odsouhlasila vyhlášení 5. výzvy Operačního programu Praha Adaptabilita, která je zaměřena na podporu vstupu na trh práce.

Praha vyhlašuje výzvu k předkládání projektů pro usnadnění vstupu na trh práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

V rámci této výzvy mohou žadatelé předkládat projekty, které mají napomoci snazšímu začleňování znevýhodněných osob na trh práce nebo podporovat soulad pracovního a soukromého života.

„Konkrétně se jedná například. o podporu znevýhodněných osob při hledání a udržení práce, tréninky pracovních dovedností vedoucí k pracovnímu uplatnění, rozvoj aktivit podporujících prodlužování pracovního života, ale také různé podpůrné a vzdělávací aktivity pro rodiče na mateřské či rodičovské dovolené, podpora vzniku pracovního prostředí vstřícného k rodinám a mnoho dalších,“ vyjmenovává radní Eva Vorlíčková (TOP 09), která zodpovídá za agendu evropských fondů na Magistrátu hlavního města Prahy.

Na tuto výzvu je vyčleněno 250 milionů korun a žádat v jejím rámci mohou o evropské dotace nestátní neziskové organizace, veřejné instituce a podnikatelské subjekty patřící mezi tzv. mikropodniky či malé a střední podniky.

Projektové žádosti mohou žadatelé předkládat pouze osobně, a to od 23. května 2012 do 1. srpna 2012 do 14.00 hodin.

„Předpokládaným termínem schválení projektů Zastupitelstvem hlavního města Prahy je měsíc prosinec letošního roku,“ dodává radní Eva Vorlíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…