Praha zahájila intenzivní diskuzi o revitalizaci Karlova náměstí

28.03.2012 21:46

Členové Komise pro koordinaci aktivit na veřejných prostranstvích na území Pražské památkové rezervace projednali minulý týden další postup ve věci revitalizace a rehabilitace Karlova náměstí.

Praha zahájila intenzivní diskuzi o revitalizaci Karlova náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Hlavní město Praha podpoří změnu náměstí. Dva nejvýše oceněné týmy projektantů z urbanisticko-architektonické soutěže o návrh, kterou vyhlásila již v roce 2008 Městská část Praha 2, budou osloveni s požadavkem vyrovnat se požadavky dotčených orgánů ke studii.

„Jde o velmi složité území. Park na náměstí je nemovitou kulturní památkou, kterou křižuje neúměrné množství automobilů. Náměstí je díky Ječné a Žitné ulici rozděleno do tří samostatných nepropojených celků. Klíčové bude doporučení odboru dopravy Magistrátu, zda můžeme omezit dopravu přes Karlovo náměstí, což je v návaznosti na otevření Pražského okruhu řešitelné. Zásadní bude i postoj památkářů. Během dubna aktualizujeme Memorandum o společném postupu s městskou částí Prahy 2. Je potřeba neutěšenou situaci na tomto náměstí okamžitě řešit a upravit dosavadní návrhy. Z toho vyplyne další postup prací," řekla k připravované obnově radní Aleksandra Udženija.

Karlovo náměstí je svojí rozlohou 80.550 m2 největším náměstím v České republice a patří mezi největší náměstí v Evropě. Jde o významné centrum Nového Města pražského, založeného císařem Karlem IV. Historické nálezy pocházejí již ze 14. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…