Přerov: Betlém se před galerií rozsvítí o první adventní neděli

17.11.2019 10:45

Slavnost spojená s rozsvícením dřevěného betlému před Galerií města Přerova za zvuku Věžní hudby ZUŠ Bedřicha Kozánka v Přerově dotvoří atmosféru první adventní neděle s datem 1. prosince.

Přerov: Betlém se před galerií rozsvítí o první adventní neděli
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Nasvícené biblické skulptury, aranžované v mostním oblouku zámeckého příkopu, budou zpřístupněny také na Štědrý den a o vánočních svátcích denně od 9 do 20 hodin. Zvláště malí návštěvníci se mohou těšit na nový přírůstek – betlémské stádo na Horním náměstí se letos nově rozroste o oslíka. Betlém bude rozsvícen v 17:30 hodin. Ve světlech reflektorů se betlém na tomto místě rozzáří už po deváté.

„Vedle možnosti večerních prohlídek vyřezávaného betlému zveme návštěvníky do tohoto romantického zákoutí Horního náměstí také pod dva nově vánočně nasvětlené stromy před galerií. Katalpa při vstupu do galerie i vedlejší lípa budou novými světelnými dominantami Vánoc na Horňáku,“ zve k prohlídce historické části Přerova vedoucí městské galerie Lada Galová.

Jako každoročně bude prosincová nabídka v galerii obohacena o vánoční prodej uměleckých děl. Ten bude zahájen už ve čtvrtek 21. listopadu v 17 hodin v rámci společně s vernisáží fotografické výstavy Marcely Szabó, kdy budou představeni autoři vánoční ozdob a propriet. Stejně tak se s nimi veřejnost potká i v neděli 1. prosince v 17:30 hodin.

„Letos to budou keramické kříže s barevnou mozaikou od sestry Magdaleny Lis z přerovské Římsko-katolické farnosti nebo výrobky klientů přerovského centra Spolusetkávání. K prohlídce i prodeji budou také skládaní andělé metodou origami od prosenické výtvarnice Elišky Bukvové. Z její umělecké dílny pochází rovněž i obrovské překvapení – živý strom - jabloň s betlémskými výjevy, instalovaný v interiéru galerie,“ láká k vánočnímu rozjímání či nákupům v galerii Lada Galová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…