Přerov: Červené kontejnery se osvědčily, v ulicích jich proto bude více

01.10.2019 10:39

V Přerově bude ještě letos umístěno více kontejnerů na elektroodpad. Celkově je ve městě a jeho místních částech osmnáct nádob červené barvy, které slouží pro odkládání drobných domácích elektrozařízení - a lze do nich vkládat běžnou spotřební elektroniku.

Přerov: Červené kontejnery se osvědčily, v ulicích jich proto bude více
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„V samotném Přerově je těchto kontejnerů pět – a bude jich dvanáct. Konkrétně budou stát před domy na adresách: Bratrská 38, Na Odpoledni 13, Sokolská 7, Kozlovská 47, Želatovská 13, Jižní čtvrť III/1 a Ztracená 1,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Nové kontejnery dodá do přerovských ulic zdarma firma ASEKOL, která se zabývá sběrem drobného elektrozařízení a s Přerovem dlouhodobě spolupracuje. „Speciální červené nádoby od této společnosti máme ve městě už od roku 2010 a za posledních pět let do nich Přerované nasbírali 60 tun elektroodpadu,“ uvedla Hedvika Pospíšilová z přerovského magistrátu, která vzpomněla i to, že do nádob patří baterie a drobné elektrozařízení jako jsou například kalkulačky, rádia, počítačové vybavení, menší kuchyňské spotřebiče, telefony, elektronické hračky a podobně.

Přerov se řadí k městům, které si zakládají na tom, že třídí odpad – a pořizováním nových nádob se stále služba zefektivňuje. Aktuálně je ve městě 863 kontejnerů na směsný komunální odpad, 331 nádob na plast, 346 na papír, 257 na sklo, 22 na kov, 20 na jedlý olej, 18 na drobné elektro a 48 na textil. Navíc jsou samostatné nádoby na komunální odpad i na bioodpad u všech obydlených rodinných domů v Přerově a v jeho místních částech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…