Přerov: Dětská hřiště v Michalově dostanou nové atrakce z modřínového dřeva, na sídlišti bude sestava z kovu

07.10.2021 9:15

Rozsáhlou výměnu herních sestav na dětských hřištích připravuje město Přerov. Za milion a půl dostanou tři hřiště v Michalově a jedno na Velké Dlážce zcela nové prolézačky, houpačky, kolotoče, lanové mosty či lezecké stěny.

Přerov: Dětská hřiště v Michalově dostanou nové atrakce z modřínového dřeva, na sídlišti bude sestava z kovu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Včera začali pracovníci přerovských technických služeb odstraňovat staré prvky – a už příští týden by měly od výrobce dorazit nové atrakce, které se budou v průběhu podzimu na hrací plac postupně montovat. 

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí

„V Michalově se mohou děti těšit na multifunkční hřiště s dřevěnými konstrukcemi. Zvolili jsme modřín, který je hezký, pevný a tvrdý – a pro tyto účely je mnohem lepší než třeba akátové dřevo. Nové sestavy ideálně zapadnou do prostředí městského parku,“ konstatovala Lenka Zábojníková z Technických služeb města Přerova. Například na hřišti u restaurace „vyroste“ dvouvěžová atrakce s hradbami a podestami, jejíž součástí bude dřevěný prolézací tunel, skluzavka i šikmý lanový most. Kromě toho tu mají mít místo dva prvky zvané „ptačí hnízdo“, balanční lano, žebříky, točidlo pro děti od tří do dvanácti let a také dva metry dlouhá kladina na pružinách. Část novinek by už mohla být ukotvena v závěru příštího týdne.

„S výměnou herních prvků počítáme také v části u zahradnictví, kde bude nově stát věžová sestava se skluzavkou a mostem, kolotoč s plastovými sedátky či osmiboká lezecká stěna, jejíž součástí budou balanční lana, dvě horizontální lanové pavoučí sítě či šikmá lezecká stěna,“ popsala Michaela Kašíková z přerovského magistrátu. A výčet není celý – počítá se tu rovněž s indiánským lezeckým domečkem, dobrodružným žebříkem, houpací sítí pro děti až do čtrnácti let, lanovou sítí a houpačkami v podobě auta, koníka a psa. A pozadu nezůstane ani hřiště před bufetem U Králíčka, kde si děti budou moci užívat multifunkční sestavu s věžemi, skluzavku a šikmou lezeckou stěnu doplněnou lanovým mostem. 

I když většina nových herních prvků se stane součástí městského parku, jedna sestava bude přivezena i na oblíbené dětské hřiště u panelového domu s adresou Velká Dlážka 1. „Tam ale nebude mít místo modřín – na sídliště jsme raději zvolili kov. Vyměníme současnou atrakci za novou, která bude díky svému provedení odolná i proti vandalům,“ vzpomněla na závěr Michaela Kašíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…