Přerov: Do dotací letos míří skoro 19 milionů korun

20.09.2017 10:43

Vyhlášení dotačních programů pro rok 2018 schválili v pondělí 18. září přerovští zastupitelé. Program míří do čtyř oblastí – kultury, sportu, volného času a také do sociální a zdravotní sféry. Celkově by mělo jít do nejrůznějších aktivit a projektů skoro 19 milionů korun. Loni šlo do dotací z kasy města 16 a půl milionu korun – letos je to tedy o 2 a půl milionu více.

Přerov: Do dotací letos míří skoro 19 milionů korun
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Program na podporu kultury počítá s částkou 1 milion 998 tisíc korun. Do sportu půjde 12 milionů 420 tisíc korun, do aktivit volnočasových je naplánována suma 464,6 tisíc korun a oblast sociální a zdravotní má vyčleněnou částku 3 miliony 891 tisíc 600 korun,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil.

Žádosti budou přijímány od 23. října do 3. listopadu. Tiskopisy budou k vyzvednutí už od středy 20. září na třech místech - v Městském informačním centru, v Kanceláři primátora na Masarykově náměstí číslo 2 a na adrese Smetanova 7, kde sídlí odbor sociálních věcí a školství. Formuláře najdou zájemci také na webových stránkách města (ZDE).

V materiálu o dotačním programu, který prošel hlasováním zastupitelstva, se mimo jiné píše, že letos dojde ke změně způsobu spolufinancování tradičního Přerovského jazzového festivalu. Město se stane plnohodnotným spolupořadatelem akce, a to včetně podílu na financování, který bude řešen přes Kulturní a informační služby města Přerova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…