Přerov: Kdo chce pracovat pro svou místní část, má možnost. Nominace jsou otevřeny

14.12.2022 13:55 | Tisková zpráva

Dvanáct výborů pro místní části Přerova začne pracovat od příštího roku v Předmostí, Lověšicích, Kozlovicích, Dluhonicích, Újezdci, Čekyni, Henčlově, Lýskách, Popovicích, Vinarech, Žeravicích a Penčicích. Jejich ustanovení schválilo prosincové zastupitelstvo, do 30. prosince jsou přijímány nominace a 20. ledna přijdou lidé z místních částí k volebním urnám. 

Přerov: Kdo chce pracovat pro svou místní část, má možnost. Nominace jsou otevřeny
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„V každé místní části bude pracovat pět členů, z toho jeden předseda. Členem výboru se může stát každý občan starší 18 let, který má v dané místní části trvalý pobyt,“ řekl primátor Přerova Petr Vrána. Nominaci může podat každý – za sebe, i za jiného občana, ale měl by si ověřit, zda je jeho favorit vůbec ochotný kandidaturu přijmout a v místním výboru pracovat.

Nominace je možno zasílat od 13. do 30. prosince, a to buď poštou na adresu: Magistrát města Přerova, Kancelář primátora, Bratrská 34, nebo je možné přijít osobně - na recepcích v Bratrské ulici a na radnici se sídlem na nám. TGM 2 budou umístěny volební schránky. Další z možností je vložit svou nominaci přímo do schránky místního výboru v každé místní části – s výjimkou Předmostí. Návrhy je možno zasílat i elektronicky na adresu: volby.mistnivybory@prerov.eu.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

„Nominace musí obsahovat jméno a příjmení, trvalé bydliště, telefonický případně elektronický kontakt kandidáta i navrhovatele,“ podotkl Zdeněk Daněk z Kanceláře primátora. Seznam kandidátů bude od 13. ledna příštího roku zveřejněn ve vývěskách v daných místních částech, popřípadě budou jména k nahlédnutí v Kanceláři primátora.

„V pátek 20. ledna v době od 10 do 20 hodin se pak uskuteční volby, kterých se mohou účastnit ti, kteří mají v dané místní části trvalý pobyt a jsou v den voleb starší 18 let. Volební lístky dostanou voliči až ve volebních místnostech – a ty budou v místech, kde jsou zvyklí volit při klasických volbách. Předmostí a Popovice budou mít svou volební místnost v budově bývalé mateřské školy v ulici Pod Skalkou,“ podotkl Daněk.

Do 15. února budou výsledky voleb projednány se zvolenými kandidáty. V případě, že získají někteří kandidáti shodný počet hlasů, tak mezi nimi proběhne losování o pořadí. V pondělí 27. února budou výsledky voleb projednány na zastupitelstvu města a od března mohou výbory v místních částech začít pracovat.

Případné bližší informace poskytnou pracovníci Kanceláře primátora Pavla Vodáková – tel. 581 268 492; pavla.vodakova@prerov.eu nebo Zdeněk Daněk – tel. 581 268 432; zdenek.danek@prerov.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…