Přerov: Návštěvníci Michalova příkazu nedbají

17.10.2021 12:50 | Tisková zpráva

Zákazové značky nejsou zeď. Tímto heslem se zřejmě řídí návštěvníci přerovského parku Michalov, který je od 4. října částečně uzavřen, neboť tu probíhá plánovaná oprava pískových cest. Lidé ale do prostoru ohrazeného páskou stále vstupují a narušují probíhající práce – stopy tu nacházejí pracovníci odborné firmy denně.

Přerov: Návštěvníci Michalova příkazu nedbají
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Zástupci Technických služeb města Přerova proto znovu vyzývají návštěvníky, aby do prostoru nechodili. „Pokud ani tento apel nepomůže, bude nutno celý areál parku pro veřejnost uzavřít,“ oznámil jednatel Bohumír Střelec.

Pískové cestičky v Michalově jsou terčem kritiky Přerovanů už mnoho let. Poukazují na to, že od podzimu do jara jsou od deště či sněhu rozmokvané a špatně schůdné. Před dvěma lety proto vedení města přišlo s návrhem, aby byla na zkoušku opravena část pěší trasy u vchodu. Písek byl na 28 metrech vyměněn za minerální materiál, který je ideální pro parkové i zahradní úpravy – a novinka se osvědčila. Letos padlo rozhodnutí vyměnit dalších 3300 metrů čtverečních pěšin v okolí takzvané květnice.

„Součástí akce je i vybudování 150 metrů vsakovací drenáže po obvodu této plochy – to vše za 2,5 milionu korun. Firma, která práce provádí, za ně samozřejmě nese zodpovědnost, takže se ohrazuje proti tomu, že návštěvníci opakovaně nedbají zákazových značek a do prostoru vstupují, čímž narušují technologické postupy,“ řekl radní Michal Zácha.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

Práce mají být ukončeny na začátku listopadu, ale už v příštím roce se bude ve výměně pískových cest opět pokračovat, aby nejpozději do závěru roku 2023 byla centrální část opravena. Na omezený pohyb po parku kvůli stavebním úpravám si proto budou muset návštěvníci zvyknout. A nejde jen o pěšiny.

„Někteří lidé, když narazí na zákazovou značku, se nevracejí zpět po vymezené cestě, ale přes trávníky. A to je pro nás taky problém. Letos byl v Michalově opraven závlahový systém a v rámci toho došlo i ke strhnutí části travnatých ploch - a následně k osazení nových trávníků. A ty nám teď návštěvníci taktéž ničí,“ konstatoval Petr Školoud z odboru majetku přerovského magistrátu, který také vyzývá občany, aby byli v tomto ohledu ohleduplnější a pozornější.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…