Přerov: Seniory čeká zábavný i poznávací program, absolvovat jej mohou i s vnuky

11.08.2020 21:23

Sport, vycházku s vnuky, koncert, divadlo, kino, muzeum, zájezd… Celou řadu společných aktivit připravuje na konec léta a začátek podzimu pro dříve narozené přerovský magistrát.

Přerov: Seniory čeká zábavný i poznávací program, absolvovat jej mohou i s vnuky
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Procházka nazvaná Jdeme společně je naplánována na středu 19. srpna, kdy jsou senioři i se svými vnuky zváni do městského parku Michalov, kde na ně čeká zábavná naučná trasa, na níž budou plnit úkoly a za odměnu je čekají ceny,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Projít si plánovanou trasu mohou od 10 do 14 hodin, start je v části parku u loděnice a cesta vede směrem k Laguně. Po splnění úkolů se mohou účastníci těšit na doprovodný program - děti i dospělé přijde pobavit balónkový klaun, na místě bude skákací hrad, nejmenší účastníky určitě potěší malování na obličej nebo tvořivé dílničky. Odměnou pro seniory budou i vstupenky do kina Hvězda na film, který se pro ně má promítat 5. října dopoledne, zajímavou atrakcí toho dne se stanou rovněž vyjížďky po řece Bečvě.

Anketa

Podporujete záměr EU, aby muž musel být dva měsíce povinně na rodičovské dovolené (Jinak by se zkrátila doba čerpání) ?

hlasovalo: 9768 lidí

O týden později, v úterý 25. srpna, je pak v plánu Hudební den pro seniory. Zváni jsou na vystoupení „To nej z opery, operety a muzikálu“, které se uskuteční od 19 hodin ve slavnostní zámecké síni přerovského zámku. Místo je tu ale jen pro padesát diváků, lístky zdarma budou vydávány od 17. do 20. srpna na odboru sociálních věcí a školství – a vzhledem k omezenému počtu míst dostane každý maximálně dvě vstupenky. „Obdobný systém bude platit i u další aktivity – divadelního dne, který je naplánován na 26. srpna od 19 hodin rovněž na zámku, kde senioři uvidí hru Velká zebra. Protože na koncert i na divadlo je dohromady jen sto lístků, budeme rádi, když si zájemci zvolí jen jednu variantu, aby se dostalo na více lidí,“ řekl náměstek Kouba.

Senioři mají stále ještě možnost hlásit se u sociálních pracovníků také na táborovou školu v přírodě, která se bude konat od 7. do 12. září v rekreačním středisku Domašov a kde na ně čeká celá řada sportovních, zábavných i relaxačních aktivit. A místo v programu je věnováno i poznávání – ve středu 23. září v 9, v 10 a v 11 hodin se mohou zájemci bezplatně vydat do Muzea Komenského, kde pro ně budou připraveny prohlídky stálých expozic i bohatých muzejních sbírek. V září se pak mohou účastnit jednodenního dotovaného zájezdu a na říjen je naplánován rovněž městem sponzorovaný dvoudenní zájezd, na který mohou vyjet i s vnoučaty. „Program a podmínky těchto dvou akcí ještě upřesníme, informace budou jak na webu města, tak u koordinátorky seniorských aktivit,“ podotkla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Letošní tečkou za seniorskými aktivitami, organizovanými městem, bude „Seniorský biograf“, který se uskuteční 5. října od 9 hodin – jaký film se bude promítat, o tom se ještě jedná, ve hře jsou tři atraktivní tituly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…