Přerov: V Újezdci vznikne ze suchého poldru mokřad, chybět nebudou ani vodní rostliny

04.07.2018 10:01 | Zprávy

Přebudovat suchý poldr v Újezdci na vodní plochu – to bylo přání lidí z této přerovské místní části. Radní jejich návrh podpořili a vypsali výběrové řízení na firmu, která se popasuje s úkolem udělat z poldru mokřad.

Přerov: V Újezdci vznikne ze suchého poldru mokřad, chybět nebudou ani vodní rostliny
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Počítáme s tím, že stávající dno suchého poldru bude nepravidelně a pozvolna zahloubeno – přičemž v nejhlubší části tůně bude asi 1,75 metru vody. Poldr přitom bude stále sloužit svému účelu, tedy k protipovodňové ochraně,“ uvedl Miroslav Kašpárek z přerovského magistrátu. Aby nové dílo působilo příjemně i na pohled, budou do nově vzniklé tůně vysazeny vodní rostliny. Přebudování suchého poldru na poldr s mokřadem přijde asi na milion korun, na stavbu je možno využít dotaci z operačního programu životního prostředí.

  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…