Při opravách dvou ulic v centru Vsetína vybralo město vhodné objízdné trasy

30.07.2018 10:05

Oprava Zbrojovácké ulice je na spadnutí. Město Vsetín před několika dny předalo stavbu firmě Swietelsky která už zahájila přípravu rekonstrukce, nyní například vytyčuje sítě. Hotovo má být začátkem září. Rekonstrukce místní komunikace bude probíhat v úseku dlouhém sedm set čtyřicet metrů od mostu před odbočkou do údolí Velký Skalník po výrobní budovu společnosti Climax.

Při opravách dvou ulic v centru Vsetína vybralo město vhodné objízdné trasy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Jediná možná objízdná trasa je ulicí Jasenickou, od odbočky do areálu Technických služeb Vsetín přes křižovatku ulic Jasenická a Zbrojovácká, okolo restaurace U Vychopňů, k výrobním halám společnosti Climax. „Příjezd  do údolí Velký Skalník k rodinným domům, ke garážím, ostatním objektům a do areálů společností okolo opravovaného úseku Zbrojovácké ulice bude možný téměř po celou dobu trvání stavby, vyjma časových úseků, během nichž bude probíhat frézování stávajících živičných vrstev a kdy bude probíhat pokládka nových ložných a obrusných vrstev místní komunikace,“ vylíčil starosta Jiří Růžička s tím, že řidiči se budou řídit přechodným svislým dopravním značením. Při opravě povrchu komunikace nebude úplná uzavírka opravovaného úseku.

V průběhu rekonstrukce se opraví povrch cesty, spočívající v odfrézování stávající živičné obrusné vrstvy a části živičné ložné vrstvy, výměně a úpravě částí obrubníků, nahrazení nefunkční uliční vpusti, výškové úpravě poklopů kanalizačních šachet a krytů šoupátek, očištění krajnice od nánosů, vyčištění propustků od nánosů a zasanování čela propustku i křídel. Nakonec se položí živičné ložné a obrusné vrstvy včetně výztužné geomříže a ošetří spáry v živičné obrusné vrstvě.

„Kromě opravy Zbrojovácké ulice probíhá také rekonstrukce ulice Pod Pecníkem, kterou realizuje Ředitelství silnic Zlínského kraje,“ informoval Jiří Růžička. Řidiči mířící od Růžičků na Sychrov a opačně musejí využít objízdné trasy vedoucí po ulicích Smetanova, Nádražní, Štěpánská, Mostecká, Palackého a Sychrov.

Opravu opěrné železobetonové zdi pod silnicí ulice Pod Pecníkem, a to v délce necelých sto padesáti metrů si vyžádal její špatný technický stav. Současně dojde i k rekonstrukci samotné komunikace v úseku dlouhém tři sta metrů. Stavební práce byly zahájeny na počátku června.

Město prověřovalo možnost průjezdu přes Šibeňák. „S ohledem na sesuvné území ve svahu mezi ulicí Šibeňák a silnicí Pod Pecníkem, je zvýšení provozu na této komunikaci velmi rizikové,“ řekl stavební technik vsetínské radnice Josef Šťastný. Z tohoto důvodu je v ulici Šibeňák instalováno dlouhodobě svislé dopravní značení omezující vjezd motorových vozidel na tuto komunikaci.

„Rekonstrukce, kterou realizuje firma Alpine Bau, zahrnuje odstranění živičné vrstvy vozovky, starého zádržného zařízení, betonové římsy a izolace nosné konstrukce. Práce jedou podle harmonogramu, momentálně se pracuje na drenáži. Budou také vybudovány spádové vrstvy a izolace na horním povrchu nosné konstrukce a na svislých částech. Následovat budou práce na železobetonových římsách, osazení zábradelního svodidla a položení vozovkových vrstev,“ přiblížil rozsah prací ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý s tím, že konec úplné uzavírky je naplánován na polovinu září. Poté bude spuštěna kyvadlová doprava, při níž se bude pracovat na dokončení povrchu a svislém vodorovném značení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…