Příbram: Advent zahájíme v neděli 1. prosince

22.11.2019 9:15

Přichází pro mnohé nejkrásnější doba roku, doba Vánoc, které předchází adventní období. Advent v Příbrami zahájíme v neděli 1. prosince na náměstí T. G. Masaryka.

Příbram: Advent zahájíme v neděli 1. prosince
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka již máme postavený a v následujících dnech bude probíhat jeho zdobení. Zároveň také víme, na co se můžeme při zahájení adventu připravit. Program bude zahájen v 15 hodin a v průběhu odpoledne si užijeme několik hudebních vystoupení. Těšit se můžete na koledy pěveckého sboru Světlušky, koncert přední české mezzosopranistky Andrey Tögel Kalivodové nebo vánoční „rockoledy“ v podání školní kapely Schunky.

Odpoledne bude také o mluveném slově a divadle. Návštěvníci akce si užijí vánoční vystoupení Na Stojáka s Vojtou Záveským a Arnoštem Frauenbergem, vánoční pohádky a anděly na chůdách.

Nejočekávanějším bodem je samozřejmě samotné rozsvícení vánočního stromu, kterému bude předcházet adventní zamyšlení pana faráře a požehnání adventního věnce, tato část programu začne v 16.15 h. „Vánoční strom máme letos majestátní, po jeho nazdobení bude dělat Příbramanům v tomto svátečním čase radost. Vánoční výzdoba města se v posledních letech hodně změnila, i letos můžeme slíbit nové zajímavé dekorace. Přijďte se sami přesvědčit,“ zve na zahájení adventu starosta města Jan Konvalinka.

Po celé odpoledne bude probíhat vánoční adventní trh, chybět nebude Ježíškova dílna s řezbáři, pletení adventních věnců, tvoření skřítků, ukázky práce uměleckého kováře. Natrénovat můžete na dětský biatlon a zvěčnit se budete moci nechat ve fotokoutku s vánočními rekvizitami.

Každoročně máme nějakou závěrečnou perličku programu. Letos to bude příchod příbramských andělů v podání skupiny Pyroterra, kterou Příbram dobře zná. Tentokrát nás čeká úplně nové a v Příbrami poprvé představené vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.