Příbram: Děti letos zažily Cestu kolem světa

21.08.2017 19:45

I v letošním roce město Příbram uspořádalo letní sociálně rehabilitační pobyt pro děti v rámci Programu prevence kriminality města Příbram na rok 2017.

Příbram: Děti letos zažily Cestu kolem světa
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Tento dlouhodobý a nepochybně potřebný projekt dětského tábora je i letos finančně podpořený dotačním titulem Ministerstva vnitra České republiky. Pro děti byla připravena celotáborová hra, řada dílčích soutěží a další doplňkový program.

„Celý program probíhal ve stanovém táboře v Hájovně Na Dědku u Rožmitála pod Třemšínem. Po dobu šesti dnů děti procestovaly celý svět, protože letošním tématem tábora byla Cesta kolem světa,“ uvedla manažerka prevence kriminality Lucie Máchová a dodala, že děti v průběhu tábora například malovaly vlastní vlajky, jedly čínskými hůlkami, pletly čepice, které je měly zahřát při návštěvě Ruska a které se hodily i večer do spacáku. Všechny hry byly zaměřené především na komunikaci ve skupině, týmovou spolupráci, povzbuzování a motivaci.

Děti jsou vedené k samostatnosti a týmové spolupráci

Na závěr pobytu děti tradičně navštívila také místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková. Za doprovodu dětí si prohlédla zázemí pobytu i jejich stany a pak již proběhl slavnostní nástup, na kterém byly všechny děti oceněny za své úspěchy v rámci celotáborové hry. „Přestože tábor je především zábava, děti jsou zde vedené i k samostatnosti a k týmové spolupráci. Na první pohled bylo znát, že je letošní hra velmi bavila, během jednoho týdne procestovaly celý svět a obohatilo je to o nové informace a zážitky,“ uvedla místostarostka.

Všechny děti na závěr tábora obdržely účastnický list, také zasloužené sladkosti a drobné ceny včetně propagačních materiálů města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…