Příbram: Peklo se na Nováku rozpoutá již tuto neděli

30.11.2017 7:34 | Zprávy

Už jste slyšeli, že cesta do Ráje povede o letošních Vánocích přes Novák? A rovnou přes Peklo! Hned druhý den po zahájení adventu si Mikuláš, čerti a andělé dají sraz v příbramském rekreačním areálu Nový rybník. Bude to poprvé, kdy tento prostor ožije i v zimě.

Příbram: Peklo se na Nováku rozpoutá již tuto neděli
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Celý program se v neděli 3. prosince odehraje na jižní straně areálu, v blízkosti kamenného pódia. Odvážní se dostanou čertovskou stezkou přímo k Peklu s kouřícím kotlem plným voňavé polévky a v Ráji zase děti čeká Mikuláš, aby posoudil, kdo byl v průběhu roku hodný a kdo ne. Vzhledem k tomu, že počasí lze očekávat jakékoliv, pořadatelé doporučují pevnou, sportovní obuv a velmi teplé oblečení.

„Pro letošek jsme chtěli vyzkoušet zase něco trochu jiného. Prostor přírodního areálu na Nováku byl kolem Vánoc vždy opomíjen, proto máme v úmyslu ho letos trošku oživit,“ s úsměvem vysvětlila místostarostka města Příbram Alena Ženíšková a dodala, že vůbec poprvé bude také v areálu ozdoben a slavnostně rozsvícen vánoční strom. K tomu se využije jeden ze stávajících vzrostlých jehličnanů. Nádherné ozdoby na něj z recyklovatelných materiálů vyrobily děti ze ZŠ Bratří Čapků a ZŠ pod Svatou Horou.

Součástí zábavního odpoledne a podvečera budou hry, soutěže a pyrotechnická show. „Chybět nebudou ohně a řinčení řetězů s ďábelským hudrováním, prostor kolem rybníka bude nasvětlen loučemi, zavoní čertovský guláš a všichni se budeme společně tak trochu bát,“ doplnila místostarostka s tím, že zváni jsou malí i velcí, kteří si chtějí užít s čerty, anděly a Mikulášem příjemně dobrodružné předvánoční řádění.

Akci pořádá město Příbram, Sportovní zařízení města Příbram, Centrum sociálních a zdravotních služeb a Sbor dobrovolných hasičů Březové Hory. Začíná se v 16 hodin, vstup zdarma.

Informace o akcích během Vánoc v Příbrami 2017 naleznete ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…