Příbram: Rada schválila zachování současného režimu v DPS Hradební

21.11.2017 19:00

Dům se 72 byty v Hradební ulici, který nesplňuje podmínky protipožární normy bezpečnosti, a který je navíc již od roku 1982 užíván v rozporu s kolaudačním rozhodnutím, zůstane zachován v režimu domu s pečovatelskou službou.

Příbram: Rada schválila zachování současného režimu v DPS Hradební
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Rozhodla o tom rada města na svém včerejším jednání. Město proto přistoupí k rekonstrukci celého objektu podle projektové dokumentace, která bude vycházet z požadavků HZS na dodržování protipožárních předpisů platných pro zařízení sociální péče - domy s pečovatelskou službou.

Prvotní propočet nákladů stavebních úprav tak, aby byla budova rekolaudována a aby odpovídala normám požární bezpečnosti, je zhruba 6 milionů 300 tisíc korun vč. DPH. „V této etapě oprav by mělo být vybudováno nové únikové schodiště a evakuační výtah, upraveny vstupní dveře a okna do bytů a měla by být také vybudována elektrická požární signalizace,“ uvedla místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková s doplněním, že co se týče vyčíslených nákladů, prozatím se jedná o předběžné posouzení a nemusí zahrnovat všechny nutné úpravy objektu, které vyplynou v průběhu zpracování projektové dokumentace a jednání s orgány státní správy.

Rada města projednávala i druhou etapu rekonstrukce budovy. „Kromě postupné rekonstrukce jednotlivých bytů se jedná o stavební úpravy z hlediska technického a morálního stavu objektu, kdy by později, v dalších letech, mělo dojít k opravě a zateplení střechy, opravě podlah lodžií a pavlačí, zakrytí otevřených pavlačí východní fasády, výměně oken a balkonových dveří, zateplení obvodového pláště a výměna elektroinstalace společných prostor.“ Tato druhá etapa je podle místostarostky předběžně vyčíslena zhruba na částku 15 milionů korun vč. DPH.

Dům s pečovatelskou službou v Hradební ulici

To, že dům s pečovatelskou službou v Hradební ulici nesplňuje požárně bezpečnostní normy, vyplynulo ze souhrnné zprávy z kontrol Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Z celkového šetření vyplynulo, že dům, ve kterém je 72 bytových jednotek, zkolaudovaný v roce 1965, byl od roku 1982 z rozhodnutí tehdejší rady města, která jej vyčlenila jako dům s pečovatelskou službou, provozován v rozporu s kolaudačním rozhodnutím stavebního úřadu. Již v té době nebyly splněny příslušné podmínky pro provozování zdravotnického zařízení.

Podrobné informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.