Příbram: Senioři letos budou společně slavit již potřetí

25.09.2018 13:48

Zpěvák Karel Kahovec a Vladimír Walda Nerušil, příbramský Sbor přátelství a Rožmitálská Venkovanka. Tito a mnozí další vystoupí v Příbrami na počest našich starších spoluobčanů u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Zábavné odpoledne s bohatým doprovodným programem proběhne na příbramském náměstí 17. listopadu v sobotu 29. září od 14 hodin.

Příbram: Senioři letos budou společně slavit již potřetí
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Letos se Mezinárodní den seniorů v Příbrami slaví už potřetí. Akce měla v minulých dvou letech velký úspěch, proto ji město Příbram zopakuje i letos. „Pojďme si všichni společně užít hezké odpoledne, poveselit se a popovídat si. I letos je pro návštěvníky připravena seniorská kavárnička,“ zve místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková.

„Je to výjimečná příležitost, při které se mohou sejít a pobavit nejen senioři, ale společně s nimi i jejich rodiny a přátelé,“ doplňuje Ženíšková s tím, že cílem projektu je pozvat seniory a celé rodiny ke společné oslavě svátku naší nejstarší generace a ukázat, že i senioři se umí bavit. Nedílnou součástí je podle Ženíškové také osvětová kampaň na podporu plnohodnotného zapojení seniorů v naší společnosti.

Během dne se bude prezentovat Centrum sociálních a zdravotních služeb města Příbram, kdy v rámci doprovodného programu představí své služby pro seniory, aktivizační činnosti, kompenzační pomůcky, výrobky klientů z Domova seniorů, fotografie z akcí pro klienty. Součástí stánku Centra bude i sociální poradenství zaměřené na seniory.

Záštitu nad akcí převzalo město Příbram

Oblastní nemocnice Příbram, a.s. představí služby paliativní péče, domácí péče, léčebnu dlouhodobě nemocných a dobrovolnické centrum. Fit senior představí organizaci a její činnosti a předvedou ukázky cvičení. Krajská hygienická stanice Středočeského kraje se zaměří na orientační stanovení BMI a procenta tělesného tuku a měření krevního tlaku. Svůj stánek bude mít také příbramský Senior Point a Interpharmac, který rozdá drobné dárky (např. vitamínové doplňky, multivitaminy, atp.).

Začátek je naplánován na 14. hodinu, ale přijďte již v 13:30 hodin, kdy vystoupí Sbor přátelství při Svazu tělesně postižených II. s písněmi tematicky směřovanými k 100. výročí republiky a také vystoupí děti z Dětského domova Solenice v rámci mezigeneračního setkání. Záštitu nad akcí převzalo město Příbram a program bude ukončen v 17 hodin.

Celou akcí bude provázet známý příbramský moderátor Marcel Forejt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…