Příbram: Svátek Tří králů bude letos bez průvodu

03.01.2022 20:28 | Tisková zpráva

V běžném roce bychom nyní zveřejňovali pozvánku na průvod Tří králů s živými velbloudy. Běžný rok ovšem není a průvod se ani v letošním roce konat nebude.

Příbram: Svátek Tří králů bude letos bez průvodu
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Jednou z prvních akcí, na které pravidelně začátkem každého roku zveme, je průvod Tří králů, kdy v Příbrami máme tu zvláštnost, že Kašpar, Melichar a Baltazar jedou v čele průvodu na velbloudech. Tuto tradici již podruhé musíme porušit.

„Stejně jako v roce loňském, ani letos nám aktuální epidemická situace neumožňuje uspořádat tuto tradiční akci. Pevně věřím, že v letošním roce budeme mít možnost se setkávat více, že nebude třeba připravené akce rušit nebo omezovat počty návštěvníků,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Při průvodu měli účastníci vždy možnost přispět do Tříkrálové sbírky pořádané Charitou Příbram. Sbírka v letošním roce probíhá online ZDE, přispět je možné také do kasiček, které až do 16. ledna budou umístěny na následujících místech: Denní stacionář Charity na nám. T. G. Masaryka, v Kafé lesS na Dvořákově nábřeží a samozřejmě také na Svaté Hoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…