Prostějov: Alej Olomouckého kraje roku 2019

08.04.2020 20:33

Titul, na základě výsledků ankety, získala PLATANOVÁ ALEJ na Rejskově třídě.

Prostějov: Alej Olomouckého kraje roku 2019
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Lidé objevují nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorňují na ta, kterým hrozí zánik, a představují mladé aleje, které společně vysázeli.

Alejí roku 2019 se stala památná alej u Rakovnického potoka. Prvenství v devátém ročníku ankety tak míří do Středočeského kraje. Platanová alej na Rejskově třídě v Prostějově se umístila jako druhá.

„Naše alej je pro všechny z nás tou nej alejí. V dalším ročníku budeme bojovat o její celkové prvenství,“ usmívá se primátor města Prostějova František Jura, který ocenění s náměstkyní Miladou Sokolovou přijali.

„Je nám velice líto, že jsme nezískali TOP ocenění. Přesto druhé místo v celkovém, republikovém hodnocení je skvělé. V krajském hodnocení jsme ale získali první místo a titul Alej Olomouckého kraje 2019,“ uváděla již dříve náměstkyně primátora Milada Sokolová.  

V devátém ročníku soutěžilo rekordních 96 alejí a stromořadí ze všech krajů Česka, kterým svůj hlas poslalo více než 7,5 tisíce lidí. Do soutěže ALEJ ROKU ji nominovalo město Prostějov. Vše pod záštitou uměleckých osobností Ivy HÜTTNEROVÉ, sester HAVELKOVÝCH, Petry VOJTKOVÉ, Marie HRUŠKOVÉ, Marie HOLEČKOVÉ, Václava VĚTVIČKY, Petra KUČERY, Jana CÁGY a Jany MOUČKOVÉ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…