Prostějov: Bezpečné a levné ukládání kol - důvod pro stavbu cyklověže

08.07.2019 11:38

Ne nadarmo se o Prostějovu říká, že je městem cyklistů. Ti však při svých cestách do práce či za nákupy musí mít prostor k uložení kola.

Prostějov: Bezpečné a levné ukládání kol - důvod pro stavbu cyklověže
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„S ohledem na tradici a další rozvoj cyklistické dopravy ve městě a požadavek rozšíření odpovídající infrastruktury, se pustíme do pořízení analytických podkladů pro cyklověž, která by měla vzniknout v ulici Janáčkova,“ uvedl problematiku primátor města František Jura.

Cílem je doplnit integrovaný systém dopravy, bezpečné a levné ukládání kol občanů i návštěvníků města v návaznosti na hlavní dopravní terminál – vlakové a autobusové nádraží, MHD, včetně odpovídajícího provozního zázemí.

„Jde o to v první fázi zajistit potřebná data a podklady, které nám poskytnou informace ohledně kapacity cyklověže, možnosti jejího konkrétního umístění v ulici v návaznosti na dopravní spojení a docházkovou vzdálenost. Nedílnou součástí, která nás patrně čeká, jsou také případná majetkoprávní řešení,“ nastínil první kroky vedoucí ke stavbě věže náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…