Prostějov: Divadlo obnoví od 6. srpna prodej předplatného na příští sezónu

15.07.2018 14:48

Prodej předplatného pro čtyři divadelní skupiny, koncertní abonmá, dětské předplatné Čtyřlístek a scénické čtení LiStOVáNí obnoví v pondělí 6. srpna 2018 Městské divadlo v Prostějově. Před prázdninovou přestávkou si svá místa v divadle na příští sezónu zajistilo1586 diváků. Do loňského počtu abonentů tak chybí už jen 217 lidí.

Prostějov: Divadlo obnoví od 6. srpna prodej předplatného na příští sezónu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Rezervace sedadel pro současné abonenty skončila posledního června, od 6. srpna již budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům,“ uvedla ředitelka divadla Jana Maršálková s tím, že prodej abonmá skončí o měsíc později 6. září.
Propagační materiály s informacemi o chystané sezóně jsou k dispozici v pokladně divadla a informačním centru, které sídlí v pernštýnském zámku. Údaje je možné vyhledat i na webu ZDE.

„Zaznamenali jsme informace, že předplatné lze zakoupit pouze on-line přes internet. Ale je tomu právě naopak. Předplatné prodáváme pouze v divadelní pokladně, “ zdůraznila ředitelka Maršálková. Poznamenala současně, že nadcházející sezóna bude kvůli rekonstrukci divadla kratší, programovou nabídku to ale neovlivní:

„Všechna abonentní představení i tituly mimo předplatné odehrajeme v kratším časovém úseku. Budeme zkrátka hrát trochu častěji. Sezóna začne v říjnu a skončí stejně jako letos v květnu.“

Vzhledem k tomu, že Prostějov nemá vlastní soubor, je nabídka sestavena jako vždy z hostujících divadel. Z pražských scén se diváci mohou těšit na Činoherní klub, Divadlo v Dlouhé, Dejvické divadlo, Divadlo Rokoko, Divadlo Ungelt a další. „Do nabídky zařazujeme pravidelně také nejlepší oblastní divadla,“ prohlásila Maršálková a dodala, že ve výčtu nebude chybět Moravské divadlo Olomouc, Slezské divadlo Opava, Městské divadlo Mladá Boleslav, Východočeské divadlo Pardubice, Klicperovo divadlo Hradec Králové či Divadlo Petra Bezruče Ostrava. Z hereckých hvězd, na které se mohou diváci těšit, uvedla ředitelka jen některé: Petr Nárožný, Ondřej Vetchý, Ivan Trojan, Martin Myšička, Jaromír Dulava, Eliška Balzerová, Pavla Tomicová, Veronika Khek Kubařová, Vladimír Polívka, Ondřej Kavan, Jana Paulová a další.

Podzimní divadelní přehlídka

Třetím rokem nabídne divadlo svým příznivcům TROJÁK – tedy balíček tří představení, jejichž společným jmenovatelem je tentokrát herečka Simona Stašová.

„Troják se Simonou Stašovou ve třech inscenacích budeme prodávat v období před Vánocemi,“ informovala ředitelka Maršálková s tím, že po boku Stašové se představí Michal Dlouhý, Kamil Halbich, Vasil Fridrich a další herci.

Zajímavá je také nabídka sedmi koncertů, na nichž se představí významní sólisté i hudební seskupení. Předplatné Čtyřlístek, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení.

„Ve Čtyřlístku nám postupně odrůstají první diváci, takže se uvolňují i hezká místa v předních řadách,“ upozornila ředitelka divadla a dodala, že po několikaleté pauze do Prostějova zavítá i žádané Divadlo Spejbla a Hurvínka. Divadlo nezarmoutí ani vyznavače projektu scénického čtení LiStOVáNí.cz., které v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců.

Programová brožura na sezónu 2018 – 2019 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku Aplaus, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS.

V sobotu 17. listopadu se prostějovské divadlo opět připojí k mezinárodnímu projektu Noc divadel, letos s podtitulem Československá noc divadel – s akcentem na stoleté výročí státnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…