Prostějov: Město připraví hromadné očkovací místo i pro okolní obce

10.02.2021 10:11

Vakcíny proti nákaze COVID-19 se budou aplikovat ve Společenském domě v Prostějově.

Prostějov: Město připraví hromadné očkovací místo i pro okolní obce
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Zde budou připravena očkovací místa, zázemí pro zdravotnický personál a administrativu. Jako vybavení bude navezen mobiliář, výpočetní technika a podobně,“ okomentoval přípravu očkovacího centra primátor František Jura. Umístění centra nabízí očkovaným hned několik výhod.

Anketa

Který z lídrů sněmovních stran ve vás vzbuzuje největší důvěru?

39%
0%
1%
45%
3%
hlasovalo: 28554 lidí

„Jde o střed města, poměrně snadno dostupný městskou hromadnou dopravou. Prostory jsou dostatečně velké jak pro očkující zdravotníky, tak pro čekající obyvatele, dostatečný prostor zde nalezne i administrativa. Přijet na očkování automobilem by také neměl být, vhledem k nedalekému parkovišti, problém,“ dodal primátor Jura. První pacienty by mohlo centrum přivítat po dodání dostatečného množství očkovací látky, nejdříve však v březnu letošního roku.

Jak bude očkovací centrum řešeno, jaká bude pracovní doba? Informuje vedoucí Oddělení krizového řízení Magistrátu města Prostějova Adolf Labák:
„V přízemí Společenského domu – očkovacího centra – bude zřízeno pracoviště registrace. Vypomáhat budou i lidé z řad pracovníků magistrátu. V prvním patře bude zřízeno předběžně pět očkovacích boxů s lékaři a zdravotnickým personálem. Sál bude rozdělen na dvě části – tedy dvě čekárny pro očkované obyvatele. Předpokládáme, že zde bude odbaveno asi 500 pacientů denně a to po dobu zhruba tří měsíců. Vše je koordinováno s ředitelstvím Nemocnice AGEL Prostějov.“

Pracovní doba je plánována pondělí až pátek v osmi hodinových časech. V případě velkého zájmu obyvatel o co nejrychlejší vakcinaci a dostatečného množství očkovacích látek bude možno pracovní dobu prodloužit i o víkendové dny. O bezpečnostní asistenci se postará Městská policie Prostějov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…