Prostějov: Město se podílí na pomoci opuštěným kočkám a zamezení jejich přemnožení

28.09.2021 10:44 | Tisková zpráva

Kočka domácí, mazlíček, který nás fascinuje svou volností a občasnou přítulností. Ovšem s jejich počtem a volným potulováním roste i problém, který řeší mnoho měst a obcí.

Prostějov: Město se podílí na pomoci opuštěným kočkám a zamezení jejich přemnožení
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

V Prostějově běží spolupráce se spolkem Mourek, který se problematikou pomoci opuštěným kočkám a zamezení jejich přemnožení zabývá. Radní na svém posledním jednání odsouhlasili pro spolek dotaci, která pomůže s dofinancováním veterinárního ošetření a kastrace.

„Čím je spolek mezi veřejností známější, tím více jej lidé oslovují a spoléhají na něj. Spolku proto počet nalezených koček vzrostl dvojnásobně a tím pádem vzrostly i finanční náklady. Od začátku roku tady vykastrovali již 92 koček a za veterinární ošetření zaplatili více jak 268 tisíc korun. Spolek Mourek Prostějov z. s. v letošním roce již sice obdržel dotaci ve výši 30 tisíc korun na veterinární ošetření, ale vzhledem ke zmíněnému rostoucímu zájmu ze strany veřejnosti, požádal o další příspěvek ve výši 20 tisíc korun. Rada mu vyhověla,“ vysvětlila poskytnutí dotace náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…