Prostějov: Milionová dotace podpoří projekt hospodaření se srážkovou vodou

25.09.2020 10:11

Velké množství dešťové vody končí v kanalizaci, která ji odvádí pryč z krajiny. Mezi obdobími sucha přicházejí krátké intenzivní srážky, kdy voda z krajiny rychle mizí. Město Prostějov proto přistupuje ke krokům, které by vodu v krajině měly udržet.

Prostějov: Milionová dotace podpoří projekt hospodaření se srážkovou vodou
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Jednou z takových akcí je projekt „Efektivní hospodaření se srážkovou vodou – Sportcentrum DDM, Prostějov“. Město na něj získalo z Operačního programu životního prostředí dotaci ve 3 006 839,35 korun,“ uvedl primátor František Jura s tím, že o dotaci bylo žádáno v lednu tohoto roku v rámci 119. výzvy vyhlášené Ministerstvem životního prostředí ČR.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Konkrétně se jedná o zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní a hospodaření se srážkovými vodami.

„Naším zájmem je vybudovat v areálu sportovní haly akumulační nádrž určenou pro zajištění efektivního hospodaření se srážkovou vodou. Dojde k zachycení srážkové vody a jejímu odvádění pomocí nové dešťové kanalizace do prostoru navrhované akumulace a vsaků na okraji parčíku nacházejícího se v areálu sportovní haly,“ konkretizoval náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Předpokládané celkové náklady projektu jsou ve výši 3 537 458,07 Kč (vč. DPH), uznatelné náklady jsou kalkulovány ve výši 3 537 458,07 Kč (vč. DPH) a vlastní zdroje činí 15 % spoluúčasti žadatele, tj. 530 618,72. Kč. Výše dotace činí 85 procent z celkových uznatelných výdajů projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…