Prostějov: Odtahy vraků a vozidel bez platné technické kontroly pokračují. Chystá se i dražba

24.01.2023 12:09 | Tisková zpráva

Ke dni 7. 1. 2022 bylo na území Prostějova evidováno 16 a ke dni 13. 1. 2023 to bylo 22 vraků a vozidel bez platné technické kontroly.

Prostějov: Odtahy vraků a vozidel bez platné technické kontroly pokračují. Chystá se i dražba
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Během celého roku 2022 se podařilo pracovníkům Odboru správy a údržby majetku města Magistrátu města Prostějova a strážníkům okrskové služby Městské policie Prostějov odstranit z veřejných prostranství celkem 43 vozidel bez platné technické kontroly (majitelé vozidla po upozornění většinou odstranili sami, pokud takto neučinili, byla vozidla z komunikací odstraněna městem). V roce 2022 bylo odtaženo z veřejného prostoru, po splnění všech zákonných podmínek, celkem 10 vozidel. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí

„Zajištění odstranění některých vozidel je značně problematické, jelikož jsou předmětem dědického řízení, případně lze jen stěží dohledat provozovatele. V současné době je v řešení i vozidlo, které není v registru silničních vozidel České republiky, jelikož je vedeno patrně ve Velké Británii,“ nastínil náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Poslední odtah celkem 4 vozidel proběhl začátkem ledna letošního roku. Vozidla jsou zatím odstavena na parkovišti společnosti PV Recyklace, s.r.o. a čekají na vyzvednutí, prodej v dražbě nebo likvidaci.

„Jejich provozovatelům se s narůstajícím časem neustále zvyšují náklady, které budou muset ve finále městu Prostějovu zaplatit (zejména se jedná o náklady spojené s odtahem, s uskladněním, s provedením dražby a s likvidací). Pokud takto vzniklé náklady nepokryje výtěžek z dražby, bude je město Prostějov následně po provozovatelích vozidel vymáhat soudní cestou, což znamená další nárůst nákladů,“ doplnil informace náměstek Pospíšil.

Vyzýváme tedy majitele a provozovatele vozidel s propadlou technickou kontrolou, které buď blokují parkovací místa ve městě, nebo byla již městem odtažena a odstavena na odstavném parkovišti, aby neváhali a o svá vozidla se co nejdříve postarali. Ušetří si tak nemalé finanční prostředky. V případě dotazů je možno kontaktovat pracovníka Odboru správy a údržby majetku města Petra Poláka na tel. 582 329 558.

U 8 případů vozidel bez platné technické kontroly již bylo vydáno povolení k provedení jejich dražby. Ty mají proběhnout v průběhu první poloviny roku 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…