Prostějov: Připravujeme dotační programy pro oblast sportu na rok 2022

21.08.2021 6:32

Radní předkládají zastupitelům návrhy na dotační programy v oblasti sportu pro rok 2022. Organizace i jednotlivci tak budou moci opět žádat o finanční podporu města.

Prostějov: Připravujeme dotační programy pro oblast sportu na rok 2022
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Konkrétně se bude jednat o program na podporu sportovní činnosti a program na podporu pořádání jednorázových sportovních akcí. Vše pro rok 2022 z rozpočtu města Prostějova,“ upřesnil náměstek primátora Jan Krchňavý, v jehož pracovní náplni je, mimo jiné, zastoupena i tato oblast.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí

Jedním ze zásadních kritérií pro poskytnutí dotace v rámci chystaných dotačních titulů bude zveřejnění účetní závěrky za rok 2020 (vyvěšením do 31. 12. 2021 ve veřejném rejstříku) u těch žadatelů, kteří tuto povinnost ze zákona mají (nebo zveřejnění přehledu o majetku a závazcích u těch žadatelů, kteří vedou jednoduché účetnictví).

„Odbor školství, kultury a sportu Magistrátu města Prostějova plánuje uskutečnit informativní seminář pro žadatele o dotace v oblasti sportu. Seminář se uskuteční v měsíci říjnu, termín bude upřesněn,“ informoval dále náměstek Krchňavý a doplnil, že radní pro oba dotační programy schválili rozpočet ve výši 23 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…