Prostějov: V Čechůvkách vznikne nový kus přírody

18.10.2021 19:44 | Tisková zpráva

V první etapě je připravena v Čechůvkách organizovaná výsadba stromů a keřů.

Prostějov: V Čechůvkách vznikne nový kus přírody
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Lidé, kteří se do akce přihlásili (o záměru jsme informovali ZDE), si budou moci vysadit „svůj“ strom.  Na základě aktuálně připravovaného osazovacího plánu půjde zhruba 25 stromů. Konkrétně se bude jednat o domácí odrůdy - javor babyka, javor mléč nebo lípa velkolistá. Dále budou vysazeny ovocné druhy dřevin - trnky obecné, třešně ptačí, meruňky obecné, moruše černé nebo ořešáky královské. Navíc bude vysazeno přes 300 kusů domácích a okrasných keřů - svídy krvavé, ptačí zoby, zimolezy, tavolníky a kaliny.

„Stromy zakoupené městem i nářadí budou připraveny přímo na místě výsadby (s předstihem budeme informovat o podrobnostech). Lidé stromy vysadí a následně se o ně budou starat. Tato iniciativa mne napadla mimo jiné i proto, že se mě často rodiče při vítání občánků ptají, zda je možno za jejich dítko někde v Prostějově vysadit strom,“ vysvětlila náměstkyně primátora Milada Sokolová, která je zodpovědná za životní prostředí ve městě a dodává:

„Jsem moc ráda, že lidé o tuto aktivitu projevili zájem. Jde o obnovu krajinné zeleně, která je důležitým tématem současnosti. Na okraji Čechůvek, u takzvaného cviklu, je naplánovaná plošná výsadba stromů, keřů a výsev květnatých trávníků a to na ploše téměř 1,3 hektaru.“

Jak jsme již dříve informovali, cílem úprav bude vytvoření samostatně fungujícího přírodního celku, podpora zadržování vody v krajině, zvýšení druhové rozmanitost rostlin i zvířat a zlepšení vizuálních i hlukových podmínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…