Prostějov: V Žešově bude probíhat rekonstrukce za miliony

12.06.2021 10:44

Stavbaři se v Žešově pustí do rekonstrukce komunikace, chodníku a vybudují nové veřejného osvětlení.

Prostějov: V Žešově bude probíhat rekonstrukce za miliony
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Obyvatelé této části města se dočkají rekonstrukce stávající místní ulice. Jedná se o rekonstrukci komunikace, která je nově navržena o šířce 3,5 metru. Dále budou zrekonstruovány chodníky a vjezdy, vzniknou nová podélná parkovací stání, přeloženo bude stávající veřejné osvětlení ve staré zástavbě a nové veřejné osvětlení v nové zástavbě (v severní lokalitě obce mezi hlavní ulicí a výpadovkou na Prostějov-začátek cyklostezky),“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Nejvýhodnější nabídku předložila společnost COLAS CZ, a.s., Praha - Vysočany. Její výše činí 5.9 milionu (vč. DPH), z toho 2.88 milionu (vč. DPH) jde na 1. etapu v roce 2021. Rezerva pro možný autorský dozor a koordinátora BOZP činí cca 115 tisíc korun.

Celkové náklady na realizaci 1. etapy: 3 miliony korun. Realizace této investiční akce bude částečně financována z prostředků města vyčleněných Osadnímu výboru místní části Žešov.

„V rozpočtu města Prostějova pro letošní rok nejsou na tuto investiční akci schváleny žádné finanční prostředky. Radní proto doporučují zastupitelům navrhované finance odsouhlasit, aby mohla být uzavřena smlouva o dílo a akce mohla začít,“ uzavřel náměstek primátora Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…