Prostějov: Volební období je v polovině - bilancujeme v oblasti rozvoje města

24.01.2017 15:50

Čeho se podařilo dosáhnout a jak je plněno Programové prohlášení Rady města 2014 - 2018?

Prostějov: Volební období je v polovině - bilancujeme v oblasti rozvoje města
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Občanům města Prostějova dnes předkládáme druhou část osmidílného seriálu, která se zabývá zmapováním plnění úkolů, které si Rada města Prostějova na začátku svého funkčního období stanovila.

Druhou deklarovanou oblastí v Programovém prohlášení je ROZVOJ MĚSTA

  • věnovat pozornost územnímu plánu
  • i nadále věnovat velkou pozornost všem místním částem města
  • usilovat o další rozšiřování průmyslových zón
  • budeme podporovat místní podnikatelské aktivity
  • nezvýšíme daň z nemovitosti
  • i nadále budeme věnovat velkou pozornost prostějovskému zámku, Národnímu domu a dalším památkám našeho města
  • oživíme centrum města o další kulturní akce, mimo jiné i cestou grantové politiky a akcí spojených s Prostějovským létem a Prostějovskou zimou

Rozvoji města a Územnímu plánu je věnována neustálá pozornost. V současnosti probíhá řešení 1. a 2. Změny územního plánu. Pro příští rok se připravuje, dle stavebního zákona, takzvané vyhodnocení územního plánu.

Je třeba zmínit pravidelná Setkání vedení města s občany v jednotlivých částech města. Rada tak získá, na základě přímého kontaktu informace o tom, co obyvatele jednotlivých částí města trápí, co chtějí změnit, upravit a podobně. Z těchto setkání pak vychází například nejen opravy městského majetku, ale také investiční akce požadované tamními obyvateli.

Další rozšiřování průmyslové zóny a tím navýšení zaměstnanosti v regionu je jasným cílem. Běží výkupy pozemků v ulici Kojetínské a Brněnské. Podařilo se také vykoupit zpět do vlastnictví města pozemek v průmyslové zóně o rozloze 8 ha, který byl okamžitě nabídnut novým investorům, kteří mají v úmyslu vybudovat nová zázemí svých firem s cílem vytvořit další pracovní místa.

Stranou nezůstávají ani místní podnikatelé a průmyslové podniky, se kterými jsou radní ve styku. Je nezbytné znát jejich potřeby a být nápomocni při řešení problémů, s nimiž se setkávají. Mimo jiné jsou to například i otázky týkající se územního plánu.

Rada města Prostějova se zavázala k tomu, že nezvýší daň z nemovitosti, což je jedna z významných podpor podnikatelům, ale i občanům a to je také plněno.

Velká pozornost je věnována památkám. V letošním roce finišuje rekonstrukce zámku, do které se za poslední dva roky investovalo cca 20 milionů korun.

V letošním roce bude zahájena celková oprava střechy Národního domu a na řadu přijdou i další připravované investice (také v rámci ITI), které by měly pomoci tento skvost, co nejlépe zachovat příštím generacím.

Podařilo se nám oživit náměstí v rámci kulturních akcí Prostějovského léta a Prostějovské zimy. Namátkou jmenujme akce jako Hodokvas, Karel IV. v Prostějově, 625. výročí povýšení Prostějova na město, Velikonoční trhy, Diskotéka na ledě a doplňme, že mobilní kluziště a vánoční trhy sklidily obrovský ohlas.

Programové prohlášení: Programové prohlášení Rady města Prostějova 2014 2018

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …