Prostějov: Za hromadnou dopravu město zaplatí víc

21.11.2019 13:13

Radní rozhodovali o vícenákladech společnosti FTL – First Transport Lines a.s., které vznikly provozem městské hromadné dopravy (dále jen MHD) po objízdných trasách. Navýšilo je prodloužení uzavírky Plumlovské ulice při její rozsáhlé rekonstrukci.

Prostějov: Za hromadnou dopravu město zaplatí víc
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Již v březnu tohoto roku byla schválena úhrada vícenákladů MHD souvisejících s uzavírkou ulice Plumlovské a to pro období od 19. 3. 2019 do 28. 8. 2019 včetně, vícenáklady činily 515.126,- korun. Vzhledem ke všeobecně známým skutečnostem skončila pro MHD uzavírka ulice Plumlovské až 27. 10. 2019,“ vysvětlil důvod vícenákladů primátor Prostějova František Jura.

V době od 29. 8. 2019 do 27. 10. 2019 včetně vznikly, z důvodu prodloužení tras dotčených linek MHD o 9.339 kilometrů další vícenáklady a to ve výši 256.636,- korun.

„Výpočet zmíněných vícenákladů se uskutečňuje v souladu s metodikou Olomouckého kraje uplatňovanou u příměstské autobusové dopravy a skládá se ze součinu počtu ujetých kilometrů nad rámec obvyklých tras a nákladové jednice. Nákladová jednice se dále skládá z nákladů na pohonné hmoty a oleje, přímý materiál, přímé mzdy a odvody z mezd a činí 27,48 Kč/km. Pro úhradu těchto vícenákladů je třeba uzavřít dodatek ke smlouvě o závazku veřejné služby, na základě které je MHD provozováno,“ vysvětlila postup náměstkyně primátora Alena Rašková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…