Prostějov: Změna v plánu oprav chodníků v roce 2019

12.03.2019 17:58

Rada města Prostějova odsouhlasila úpravu plánu oprav chodníků v roce 2019. Oprava v části ulice Lidická bude nahrazena opravou chodníku v části ulice Nerudova.

Prostějov: Změna v plánu oprav chodníků v roce 2019
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Po schválení plánu oprav chodníků na rok 2019 nám společnost T-Mobile Czech Republic, a.s. oznámila svůj záměr na vybudování optické sítě na území celého města s tím, že první etapu připravují v jihovýchodní části města. Vlastní výkopové práce v komunikacích (chodnících) a zeleni plánují zahájit v roce 2020,“ vysvětlil důvod změny primátor František Jura.

Schválený plán oprav chodníků na rok 2019 počítal s celoplošnou opravou části chodníku na ulici Lidická, což je právě v trase plánovaného překopu chodníku pro položení optického kabelu.

„Celoplošnou opravu chodníku na části ulice Lidická provedeme až po pokládce optického kabelu, aby nedošlo k rozkopání nového chodníku. Současně do plánu oprav zařadíme opravu části chodníku na ulici Nerudova (východní strana od ulice Plumlovská po ulici Melantrichova) o výměře 370 metrů čtverečných s předpokládanými náklady asi 440 tisíc korun. Tento chodník je frekventovaný z původní staré dlažby různých rozměrů a jeho stáří odhadujeme na zhruba 40 až 50 roků,“ informoval první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Oprava této části chodníku bude navazovat na investiční akci v ulici Plumlovská, čímž dojde k propojení nových chodníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…