Rada MČ Praha 5 vyznamenala medailemi za zásluhy policisty, hasiče a záchranáře

30.12.2021 8:38 | Tisková zpráva

Záslužné medaile Rady městské části Praha 5 i letos získala dvacítka zástupců integrovaného záchranného systému, a to za vzorné plnění služebních povinností.

Rada MČ Praha 5 vyznamenala medailemi za zásluhy policisty, hasiče a záchranáře
Foto: Praha 5
Popisek: Vyznamenání MČ Praha 5, předávané pracovníkům složek IZS

Tím může být například čin, který se vymyká rámci běžné služby, nebo osobní aktivity mimo službu šířící dobré jméno policistů, hasičů a zdravotníků. „Kvůli koronavirové situaci se tradiční slavnostní akt na radnici Prahy 5 nekonal. Vzhledem k tomu se předání uskutečnilo individuálně, cestou ředitelů policií, hasičů a záchranné služby,“ uvedl radní pro bezpečnost JUDr. Petr Lachnit.

Seznam oceněných

Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy (stanice č. 7 – Smíchov)

pprap. Petr Nejedlý:
Od roku 1994 se osobně podílel na řešení mnoha náročných zásahů a mimořádných událostí. Obsluhoval a řídil těžké hasičské automobily vždy bezpečně a s přehledem, i v těch nejnáročnějších podmínkách.

nstržm. Jiří Vavřinec:
Byl dlouholetým příslušníkem HZS hl. m. Prahy, hasičské stanice Smíchov. Jeho praktické zkušenosti a technické dovednosti mnohokrát pomohly při řešení náročných zásahů a mimořádných událostí.

mjr. Jan Havlina:
Dlouholetý příslušník sboru. Zajišťuje chod ODP7, které zabezpečuje výkon státní správy v oblasti požární prevence a výkonu státního požárního dozoru. Tato činnost vyžaduje rozsáhlé znalosti v oblasti technických a právních předpisů.

nstržm. Tomáš Křen:
Během svého působení na hasičské stanici Smíchov od roku 2009 naplno uplatňoval své rozsáhlé zkušenosti a praktické dovednosti v oblasti ovládání mobilní požární techniky a zemních strojů.

nprap. Jana Kovrzková:
Zkušená příslušnice s výbornými pracovními výsledky. Podílí se na zajišťování kontrol a dodržování povinností, stanovených předpisy o požární ochraně.

Policie ČR (oblast Praha 5)

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

plk. Jan Koníř:
V služebním poměru od 1. března 1994, nyní je náměstkem ředitele Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy pro službu kriminální policie a vyšetřování. K služebním povinnostem přistupuje vždy velmi aktivně a často bez ohledu na své osobní volno.

npor. Jaroslav Tomsa:
Vedoucí místního oddělení Smíchov, pro policii pracuje přes jedenáct let. Jeho odborné znalosti jsou na velmi vysoké úrovni. Aktivně se zajímá o dění v služebním obvodu a svou prací významně přispívá k bezpečnosti v Praze 5.

prap. Vlastimil Beneš:
U policie pracuje 35 let. Svým nasazením a přístupem k služebním úkonům jde svým služebně mladším kolegům příkladem, je pravidelně odměňován za příkladné plnění služebních povinností.

npor. Zdeněk Bělík:
Zástupce vedoucího 4. oddělení odboru obecné kriminality. Zabýval se zejména problematikou vloupání do bytů a kapesními krádežemi. Velkou měrou přispěl k zlepšení pracovních postupů při odhalování trestné činnosti.

por. Aleš Trmal:
Jako komisař 4. oddělení odboru obecné kriminality ochotně napomáhá i méně zkušeným kolegům. Jde o svědomitého a pracovitého policistu, který je nadřízenými dlouhodobě kladně hodnocen a aktivně přispívá k posílení bezpečnosti.

Městská policie hl. m. Prahy (OŘ Praha 5)

inspektor Petr Střešňák:
Specialista v hlídkové službě. Svým zodpovědným přístupem k výkonu služby opakovaně nalezl celostátně hledané osoby. Jeho práce je velmi dobře hodnocena i ze strany občanů.

komisař Patrik Vognar:
Obětavě přistupuje k řešení bezpečnostních problémů, snaží se vyjít občanům vstříc i v nestandardních situacích. Pod jeho vedením zasahují hlídky proti pachatelům trestné činnosti a zajišťují místa trestných činů.

inspektor Adéla Kubalová:
Pracuje jako strážník hlídkové služby. Aktivně se podílí na řešení veřejného pořádku v centrální části Smíchova. Letos v květnu se podílela na záchraně muže, ležícího v kolejišti tramvajové trati.

inspektor Michal Čákora:
Podílí se na eliminaci nežádoucích jevů v centrální části Smíchova. Například letos v lednu nalezl na chodníku šestiletou holčičku a následně i její silně podnapilou matku a obě předal Policii ČR k dalšímu řešení.

inspektor Tomáš Rangl:
Devět let měl na starosti oblast Smíchovského nádraží. Nyní zastává funkci zástupce vedoucího směny. Letos v červnu s kolegou dohledal osobu, která sexuálně obtěžovala maminku na dětském hřišti.

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy

Jan Vítek:
Jako lékař slouží u sboru už 12 let, a to i jako člen výjezdové skupiny na základně v Nádražní ulici i jako letecký záchranář v Ruzyni. Z pozice odborného garanta se zásadním způsobem podílí na rozvoji systému Elektronické zdravotnické dokumentace.

Martin Svoboda:
Zkušený zdravotnický záchranář, působící u sboru již 25 let. Na zkušenosti, svědomitost a pracovitost vedoucího výjezdové základny v Jinonicích se jeho kolegové mohou vždy spolehnout.

Pavla Vaníčková:
Pracuje jako dispečerka zdravotnického operačního střediska, kam se lidé dovolají po vytočení čísla 155. Její uklidňující hlas v kombinaci se zkušenostmi profesionální zdravotnice pomohly vyřešit už mnoho krizových situací.

Stanislav Hazuka:
Jako řidič vozidla záchranné služby je už 25 let nepostradatelnou součástí posádek, které za pacienty vyrážejí z výjezdové základny v Nádražní ulici. Zdobí ho spolehlivost, jistota za volantem a ochota a přívětivost vůči kolegům i pacientům.

Vilém Danda:
Málokdo se ze stávajících zaměstnanců pražské záchranky může pochlubit tolika bezpečně naježděnými kilometry v sanitních vozidlech jako on. Lidem pomáhá již 32 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …