Rada města Chrudim řešila nové i probíhající investiční akce

28.07.2018 8:35

Vyhodnocení dalších veřejných zakázek řešili chrudimští radní na svém jednání v polovině července.

Rada města Chrudim řešila nové i probíhající investiční akce
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

První ze schvalovaných investičních akcí je oprava chodníku v ulici Obce Ležáků. Vítězná vysoutěžená cena je cca 600 tisíc korun včetně DPH, akci bude realizovat firma Š&T stavební Chrudim.

Druhou investiční zakázkou, jejíž výsledek rada města schválila, je úprava a doplnění veřejného osvětlení v Zahradní ulici. V tomto případě budou práce ve výši téměř 340 tisíc korun včetně DPH a vítěznou nabídku přeložila společnost ETS, spol. s r.o. Chrudim.

Třetí novou investiční akcí, kterou rada města řešila, je venkovní rampa pro vozíčkáře v budově ZŠ Husova. Tu bude nakonec realizovat firma KMZ – ocelové konstrukce s. r. o. ze Lhoty u Chroustovic za cenu téměř 373 tisíc korun včetně DPH.

Radní se při svém jednání zabývali také akcemi, které již probíhají. „Bylo třeba reagovat na změny a potřeby, které se objevily v průběhu realizace některých staveb. Řešili jsme to jak navyšováním rozpočtů, tak i schvalováním příslušných dodatků ke smlouvám o dílo,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

K dílčím změnám tak dojde například v případě opravy markýzy v ulici Čs. partyzánů. U této stavby upozornil její zhotovitel na možné nevzhledné průhyby původně navrženého polykarbonátu v podhledu, který tak bude na základě doporučení architektem města nově osazen bezpečnostním sklem s bílou fólií. Změny museli radní řešit dále například u probíhající rekonstrukce budovy MŠ Víta Nejedlého nebo opravy fasády a oken na budově Muzea.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…