Rada schválila další postup ve věci Pražských stavebních předpisů

19.02.2015 8:32

Rada hl. m. Prahy dnes svým usnesením vzala na vědomí pozastavení účinnosti Pražských stavebních předpisů ze strany Ministerstva pro místní rozvoj (MMR). Současně schválila další postup, který má za cíl zjednání nápravy v této věci v co nejkratším možném terminu.

Rada schválila další postup ve věci Pražských stavebních předpisů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Z rozhodnutí Rady hl. m. Prahy vyplývá, že budou ihned zahájeny práce na dvou novelách Pražských stavebních předpisů. První bude technická novela, která již byla předběžně dohodnuta s MMR. Tou budou novelizována výhradně ta ustanovení, která byla důvodem k pozastavení jejich účinnosti. „Důvodem je urychlené navrácení účinnosti Pražských stavebních předpisů. Text technické novely je upraven tak, aby nevyžadoval notifikaci. Tato ustanovení jsou v patnácti paragrafech nahrazena na platnou stavební vyhlášku platnou pro celou Českou republiku,“ uvedl náměstek pražské primátorky Matěj Stropnický.

Druhá novela, věcná, bude širší a nahradí odkazy na celorepublikovou vyhlášku. Současně zohlední programové priority Prahy do textu PSP. V případě, že novela nebude vyžadovat notifikaci, měla by platit od 1. září 2015, pokud notifikace potřeba bude, platnost se posune na 1. leden 2016. „Na zpracování věcné novely bude pracovat osmičlenná pracovní a pětadvacetičlenná konzultační komise,“ doplnil náměstek Stropnický.

Součástí dnes přijatého materiálu jsou také Pravidla pro posuzování staveb pro reklamu a reklamních a informačních zařízení v hl. m. Praze. Ta mají za cíl minimalizovat škody způsobené pozastavením účinnosti PSP, tedy především zabránit neregulovanému šíření reklamy v hlavním městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…